Подијели

Билбија: Волио бих да надмашим оца

Иако је тренер бањалучког премијерлигаша Владо Јагодић најављивао да ће велику минутажу у наставку сезоне добијати Борчева дјеца, мало ко је очекивао да би Немања Билбија већ послије два кола могао себи "зацементирати" мјесто у стартних 11. Пола сата против Зрињског, те одлична партија у Орашју, када је својим голом донио велики бод Борцу са гостовања из града на Сави, гурнули су га у први план.

- Презадовољан сам свим овим што ми се дешава у посљедњих неколико мјесеци. Из јуниорског погона прекомандован сам у најјачи тим. Мислим да сам својим играма оправдао указано повјерење – скромно истиче осамнаестогодишњи Билбија.

Треба напоменути да је гол у Орашју и званично први погодак младог нападач у Премијер лиги. Међутим, када је у питању сениорска конкуренција, он је већ тресао мреже, и то у Купу Републике Српске, постигавши хет-трик против Слободе из Новог Града, те матиравши једном и чувара мреже требињског Леотара. Уз све то, пружао је одличне партије на припремама Бањалучана у Анталији, а са једним поготком био је и најзаслужнији за побједу над корејским Бусаном.

- Најмање је важно ко ће бити стријелац. Играм за екипу. Нажалост, десио се тај несрећни пораз од Зрињског, али, ето, дигли смо се против Орашја и донијели значајан бод са гостовања. Морамо бити реални и рећи да не треба очекивати чуда од одве екипе, али исто тако можемо и много боље од до сада приказаног. Очекујем да сезону завршимо око средине табеле, а можда направимо и корак више ка врху, што би у овом тренутку био велику успјех – наставио је Немања Билбија.

На Немањину каријеру утицао је много и његов отац Милорад, један од најбољих одбрамбених фудбалера екипе са Градског стадиона у његовој богатој историји. Сениор Билбија му је чак и једно вријеме био тренер у млађим категоријама.

- За моју досадашњу каријеру најзаслужнији је мој отац, који је оставио дубок траг у Борцу. Сваки његов савјет, али понекад и добра критика, помогну ми да савладам свакодневне проблеме. Не оптерећујем се његовом величином, он је био велики играч у свом времену, а ја идем потпуно новим путем. Заједничко нам је само да смо играли у Борцу. Волио бих да надмашим оца, сигуран сам да би и он био срећан због тога. Трудићу се – каже млађи Билбија.

Јуниорски тим

Немања Билбија је у јесењем дијелу Премијер лиге БиХ у конкуренцији јуниора био страх и трепет за противничке голмане. На 10 утакмица чак 14 пута се уписао у листу стријелаца.

- Помало ми је и жао што нећу моћи помоћи својим друговима у наставку сезоне. Међутим, могу они и без мене. Друго мјесто и пласман у плеј-оф не би смјели доћи у питање. Послије дужег времена Борац поново има генерацију играча из властитог погона, о којој ће се тек чути – каже Немања Билбија.

(Спорт клуб)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 12 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20245685 .