Подијели

"Пивари" имају будућност

Јуниорски тим кошаркашког клуба Борац Нектар Бањалука освојио је титулу првака Републике Српске у својој конкуренцији. Млади "пивари" забиљежили су све три побједе на финалном турниру одржаном у Требињу, а савладали су Финдо (84:61), Српски соко (106:79) и домаћи СЛ ИАТ Леотар (95:69). Борац Нектар Бањалука наступиће на полуфиналном турниру шампионата БиХ. Тренер Мирослав Гашпар истиче да је ово генерација бањалучких кошаркаша која обећава и најављује ослонац на домаће снаге.

- Пред финални турнир нисам имао увида у квалитет осталих екипа. Испоставило се да је наша екипа најбоље селектирана и физички припремљена, а наишли смо на коментаре да је то права јуниорска екипа, са свим елементима које треба да има. Код нас се зна ко шта ради, момци су коректни, испуњавају захтјеве, покривени смо на свим позицијама... Послије дуже времена појавила се генерација која има знање, ширину, добро понашање... - срећан је тренер јуниора Борац Нектара Бањалука Мирослав Гашпар.

Он истиче да се ради о генерацији на коју клуб може озбиљно да рачуна у наредним годинама када је први тим у питању.

- Већ тројица јуниора тренирају и играју за први тим. То је Огњен Милекић, који овога пута због повреде, нажалост, није могао играти, затим Ранко Ивић и Горан Вучић. Марко Николић игра за кошаркашки клуб Радивој Кораћ. У међувремену се још неколико јуниора прикључило тренинзима првог тима, а то је интензивирано доласком тренера Боре Џаковића, који ће знати препознати труд и таленат. И ја док сам играо, крајем осамдесетих, тренер ми је био он, гурнуо би нас у игру, што је његов систем рада. Кад нико није имао храбрости, Џаковић нас је форсирао да играмо и ми смо били прва генерација Борца која је ушла у Прву лигу уочи самог рата - истиче Гашпар, који каже да се руководи искуствима таквих тренера и то примјењује у свом раду с младима Борац Нектара Бањалука.

- Још нисмо имали довољно простора, али сигурно ћемо га тражити јер ови момци заиста обећавају - додаје Гашпар, који је ову селекцију преузео на почетку сезоне.

- За развој ове генерације заслужни су и претходни тренери, Драган Мичић и Бојан Божић. Сигуран сам да ће већ идуће сезоне бити још неколико јуниора у првом тиму - додаје Гашпар.

Jуниорски тим Борац Нектара Бањалука ове сезоне такмичи се у Другој лиги Републике Српске.

- Тиме стичу искуство, а резултат је у другом плану. Да је то што радимо добро види се по резултатима у такмичењима с вршњацима - додао је Мирослав Гашпар.

(Фокус)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 31 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20260620 .