Подијели

Голић (не) долази

Небојша Голић могао би врло лако да поново обуче дрес Борца. Прослављено рукометно име, које је посљедњу деценију широм Европе проносио славу рукомета града на Врбасу, одлучио је да се врати у Бањалуку, тамо гдје је и почео играчку каријеру. Ништа мање не би било логично да каријеру заврши у црвено-плавом дресу, али да ли ће заиста тако бити, у овом тренутку више је него неизвјесно.

Руководство клуба из Господске улице покушава да обезбиједи финансијска средства, како би наставило бренд повратка некадашњих играча. Прије Небојше Голића у старо јато вратили су се голман Мехмедалија Мулабдић те поуздани Дејан Унчанин.

- Заинтересовани смо за Голића, и то није никаква тајна. Он већ тренира с првом екипом, и ту није ништа спорно. Међутим, да би заиграо у нашим редовима, потребно је испоштовати неке његове жеље, које ми у овом тренутку, нажалост, не можемо да испунимо. Најлакше је потписати уговор и данас-сутра не испоштовати га, а он то не заслужује. У овај пројекат можемо да уђемо само с чврстим гаранцијама, а ја очекујем и помоћ града, како бисмо заиста почели да враћамо бренд рукомета у Бању Луку - каже предсједник Управног одбора Борца Игор Бабић.

И спортски директор Бањалучана, Борис Ђого, размишља на сличан начин.

- Људи још нису свјесни какву спортску величину имамо у свом дворишту. Нажалост, уколико не дође до споразума, Небојша Голић ће поново у Европу, гдје ће му његов менаџер и брат, Андреј, врло брзо пронаћи други клуб. Према његовим ријечима, у том случају не би се враћао у Бањалуку најмање још четири године. Ово је прилика коју не бисмо смјели испустити - истакао је Борис Ђого.

Колико би игра Борца с Небојшом Голићем добила на ширини не треба посебно да се истиче, а најбољу компарацију за то сликовито је пренио шеф стручног штаба Бањалучана Абас Арсланагић, који се, такође, свим силама бори да врати поменутог играча у матичну средину.

- Оно што је Иван Балић за игру репрезентације Хрватске, то би био Небојша Голић за Борац. С њим, или без њега, то није исти тим. Када погледате тренинг све вам је јасно, он је рођени вођа, његова ријеч се поштује, а о играчким квалитетима да и не причамо - нагласио је рукометни стручњак Абас Арсланагић.

На потезу је Борац, али и спортска Бањалука. Небојша Голић је потребан овом клубу и овом граду.

(Фокус)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 12 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20304785 .