Подијели

Борислав Џаковић нови тренер

Нови тренер Борац Нектара Бањалука од данас је Борислав Џаковић, којем је ово други пут да ради у граду на Врбасу. У својој дугогодишњој и трофејној тренерској каријери тренирао је клубове као што су Црвена звезда и Партизан, с којим је освајао дупле круне, као и Шибенку, тузланску Слободу, Широки Бријег, те 1989. године бањалучки Борац.

- Ово ми је велики спортски изазов, али један од разлога мог прихватања понуде је и то што познајем људе из клуба и око клуба, који су ме додатно мотивисали да прихватим позив. Очекујем да својим искуством унаприједим игру, те дам допринос њеној надградњи, коју су додадашњи тренери овде започели. Прије свега треба да дам процјену који су то играчи који заслужују да у будућности буду окосница Борац Нектара Бањалука.

Нови тренер Борац Нектара Бањалука, сумирајући утиске, каже да га је дочекао Борац Нектар Бањалука који је освојио Куп Републике Српске и који се налази на четвртој позицији у Лиги 13, чиме је практично обезбједио улазак у Лигу 8, али и Борац Нектар Бањалука са доста кратком клупом.

- Првенствено, морам да снимим екипу, да видим шта је приоритетно, скенирам млађе играче с клупе, а онда треба да видимо треба ли довести појачање и на којој позицији. Али, циљ је да то буде право појачање, потребно и сврсисходно.

Говорећи о амбицијама клуба, Џаковић каже да не претендује на евентуално освајање шампионске титуле као императива:

- Мислим да су за то, прије нас, претенденти Босна и Игокеа, али исто тако сматрам да са озбиљнијим кадром можемо озбиљно да се супротставимо јер ће у Лиги 8 мотивација играча бити на највишем нивоу и сви ће дати свој максимум.

У управи Борац Нектара Бањалука задовољни су новим тренером и истичу да циљеви у текућој сезони зависе од ситуације и договора са њим.

- Када су у питању циљеви у овој сезони, направићемо процјену наше тренутне снаге и равнати се према њој. Нешто ћемо рјешавати у ходу, а све остало зависи од договора са тренером. У зависности од потреба ми ћемо ангажовати адекватна појачања. Aмерички организатор игре Камерон Крисп задовољио је апетите клупске управе и са њим је уговор потписан до краја сезоне - изјавио је спортски директор Борац Нектара Бањалука Саша Вулета.

Послије одласка Милоша Пејића тренерску палицу преузео је помоћни тренер Бојан Божић, који ће и Џаковићу бити асистент.

(Фокус, Глас Српске)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 39 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20260932 .