Подијели

Дебакл Борац Нектара Бањалука у ''Борику''

Кошаркаши Борац Нектара Бањалука доживјели су праву катастрофу у оквиру 14. кола Лиге 13 за кошаркаше. Изабраници тренера Милоша Пејића су поражени на свом терену од Игокее Партизан резултатом 62:86. Безидејна рјешења у нападу, лоша игра у фази одбране, недостатак снаге, све су то фактори који су утицали на то да Борац Нектар Бањалука већ након пар минута игре у првој четвртини има заостатак од 13 поена (2:15).

Прва четвртина завршена је резултатом 9:19, а о немоћи "пивара" у овом сусрету довољно говори податак да су се само 2 играча уписала у стријелце у првој четвртини и то Гарма и Милиновић, који је једини постигао поене из игре за Борац Нектар Бањалука у првој дионици. Остале поене постигао је Јошко Гарма са линије слободних бацања!

Ништа се није промијенило ни у другој четвртини, Борац Нектар Бањалука је наставио са очајном игром и Игокеа долази до +18 (15:33). Трачак наде да би се нешто могло урадити у овом мечу појавио се пред сами крај полувремена, када су наши играчи смањили предност Игокее на 9 поена (31:40), међутим, више од тога нису могли.

Друго полувријеме је донијело још гору игру Борац Нектара. Изабраници тренера Драгана Бајића су у појединим тренуцима имали и предност од 25 поена, што је изазвало невјерицу међу домаћим присталицама. Та предност је сачувана и до краја, те су гости славили убједљиву побједу, оставивши домаћим играчима и тренеру Пејићу да анализирају шта се урадило у овом мечу.

Најефикаснији у побједничком тиму био је Владимир Вуксановић са 25 поена, док је Тејлор постигао 19. У Борац Нектару највише поена постигао је Јошко Гарма (14), а други центар, Омари Петеркин, зауставио се на 13 кошева.

Једно је јасно – Борац Нектар Бањалука одавно није изгледао јадније и очајније, већина присталица не памти кад су "пивари" одиграли овако катастрофално на свом терену. Осим немоћи и очаја Борац Нектара Бањалука, овај меч је показао да Бањалучани без појачања, посебно на позицији плејмејкера, не могу рачунати на висок пласман ни ове сезоне.

Сљедећи меч у оквиру Лиге 13 Борац Нектар Бањалука игра у суботу, 17. јануара, када у Мркоњић Граду гостује екипи Младости.

БОРАЦ НЕКТАР БАЊАЛУКА – ИГОКЕА ПАРТИЗАН 62:86

(9:19, 22:23, 14:25, 17:19)

Дворана: "Борик" гледалаца: 1500, судије: Бојан Јованић (Бањалука), Харис Биједић (Сарајево) и Анте Дрмић (Томиславград).

БОРАЦ НЕКТАР БАЊАЛУКА: Вучић, Јањушевић 8, Пуљко 5, Петеркин 13, Младеновић, Милекић, Ђурасовић 2, Ричардсон 11, Павловић, Милиновић 9, Гарма 14, Јосиповић.
Тренер
: Милош Пејић.

ИГОКЕА ПАРТИЗАН: Кар, Вуксановић 25, Боцка 3, Ђерасимовић 14, Ђурица 6, Билановић 2, Тејлор 19, Радић, Мирковић 9, Тополовић, Ковачевић 4, Матић 4.
Тренер: Драган Бајић.

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 28 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20262453 .