Подијели

Стижу појачања из САД

Иван Гемаљевић, Зоран Мајкић, Владица Јовановић и Ранко Велимировић јуче су и званично представљени јавности као прва четворица кошаркаша које је ангажовао Борац Нектар Бањалука. Договори су завршени и сa Николом Ђурасовићем те Златком Јовановићем, али остало је још да се и озваниче. Портпарол клуба Ненад Марковић најавио је да ће до краја недјеље у Бањалуку стићи и двојица Американаца.

- Једино што могу да кажем за њих јесте то да играју на позицијама плејмејкера. Ускоро ће се знати више - рекао је Марковић.

Иван Гемаљевић, који игра на позицији два, повратник је у Бањалуку.

- Бањалука ми је остала у лијепом сјећању и драго ми је што сам поново овдје. Надам се да ће се овај клуб вратити на старе стазе славе, гдје и треба да буде. Чуо сам и за проблеме, и то се дешава свима, али чуо сам и да се поново озбиљно кренуло, с великим амбицијама. Мислим да ћемо сви бити спремни да испуњавамо постављене задатке - рекао је Гемаљевић.

Зоран Мајкић први пут је у Бањалуци и, како каже, још је рано да говори о утисцима.

- Ту сам тек четири дана и треба да се упознајем са свима, па не могу још ништа да кажем. Када прође одређени период и екипа се уигра, причаћемо о амбицијама - рекао је Мајкић, који игра на центарским позицијама.

И Владица Јовановић је истакао да му је потребно још времена, па да оцјењује рад и боравак у Бањалуци, пошто је, такође, први пут у овом граду.

- Ту смо да радимо и остваримо амбиције клуба, које су велике. За неколико дана, када се окупи цијели тим, биће много јаснија слика - истакао је Јовановић.

Искусни Ранко Велимировић, који је прошле сезоне био један од носилаца игре Борац Нектара Бањалука, нада се да ће екипа која се окупља бити квалитетна да оствари зацртане циљеве.

- Мислим да ће се окупити добар тим и, уз још неколико појачања, Борац Нектар Бањалука ће јуришати на сам врх - нагласио је Велимировић.

Припреме

Шеф стручног штаба Борац Нектара Бањалука Драго Каралић неће имати времена да с кошаркашима ради базичне припреме.

- Тај дио биће прескочен и наставиће се са радом у дворани и теретани. Прве утакмице очекују нас 1. и 2. септембра, када путујемо на турнир у Бечеј. Потом, од 14. до 20. септембра, боравићемо у Новом Саду гдје ће се одиграти двије до три контролне утакмице. Три дана касније одржаваће се турнир у Лесковцу, али још није сигурно да ли ће Борац Нектар Бањалука учествовати. Детаљан план припрема зависи од, како смо најавили, почетка првенства БиХ и када се буде знало колико времена још остаје - рекао је Ненад Марковић.

(Фокус)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 41 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20247514 .