Подијели

Настављена успјешна серија

Рукометаши бањалучког Борац m:tel-а наставили су серију побједа у Премијер лиги Босне и Херцеговине, пошто су у 16. колу као гости савладали височку Босну са 26:28, што им је био четврти везани тријумф. Након почетног "испитивања снага", Борац m:tel се средином првог дијела "одлијепио" и до краја контролисао игру и резултат. Пулени Драшка Будише до полувремена су створили три гола вишка (12:15), почетком другог дијела вицешампиони су "додали гас", те стекли још убједљивије вођство, које је у 54. минуту износило 21:26.

Но, домаћи се нису предавали. Височаци су уз два играча више на паркету у посљедњем минуту пришли на гол "минуса", а онда је све дилеме око побједника отклонио Аднан Јашкић и то поготком у посљедњим секундама.

- Заслужено смо славили. Практично смо водили од првог до посљедњег минута. Истина, у финишу су нам искључили два играча, домаћи су готово пет минута ималу бројчану предност, што су искористили и довели меч у неизвјесну фазу. Међутим, и то смо издржали, те заслужено уписали нове бодове. Већ смо фокусирани на реванш у Купу са Извиђачем. Увјерени смо да можемо надокнадити "минус четири" и једва чекамо суботу да то покажемо на паркету - рекао је Иван Карачић.

Шеф стручног штаба Драшко Будиша послије меча је истакао:

- Задовољан сам приказаном игром. Момци су испоштовали договор из свлачионице и то је најважније. Залагање и борбеност током цијелог меча били су на нивоу. Оно што ме помало брине јесте пад игре који се десио пет минута прије посљедњег судијског звиждука. Имали смо +6, а потом су услиједила два искључења и изгубили смо неколико лаганих лопти, па је завршница ушла у неизвјесност. Домаћин је то искористио, али смо се, ипак, успјели на вријеме консолидовати и сачувати стечену предност. Имали смо и игру и резултат на својој страни и уколико наставимо пружати овакво издање у мечевима који нам слиједе не треба да се бринемо.

БОСНА (ВИСОКО) - БОРАЦ m:tel

дворана: КСЦ Младост у Високом
гледалаца: 1000
судије: Дражен Бегић (Мостар) и Андрија Кнезовић (Буна)
седмерци: Босна 6 (5), Борац m:tel 4 (3)
искључења: Босна 14, Борац m:tel 16 минута
црвени картон: Александар Међедовић (Борац м:тел, треће искључење) у 55. минуту

БОСНА (ВИСОКО): Татар, Гего, Дедић, Хурем 7, Сирћо 6, Мушинбеговић, Лимо, Хоџић, Ахић 1, Каленић, Селимовић 2, Мустафић 9 (5), Хасагић 1, Каравелић.
Тренер: Сенад Скопљак.

БОРАЦ m:tel: Блажевић, Малић, Пуцаревић 2, Ракоција, Пијетловић, Панић 1, Халилбеговић 4, Дејановић, Илић 2, Микић 5 (2), Тркуља, Међедовић 3, Јашкић 5 (1), Карачић 6.
Тренер: Драшко Будиша.

(Глас Српске, Фокус)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 42 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20379706 .