Подијели

Игњатић: Представићемо урађено и план за будућност, Барош: На корак смо од оживљавања изворног Борца

Као што је већ раније било ријечи на порталу борац-спорт, 29. јуна у ресторану хотела Јелена у Бањалуци, у организацији Омладинског кошаркашког клуба Борац, са почетком у 19 часова биће одржан догађај под називом Укључи се и заиграј, који за циљ има презентацију тренутних пројеката клуба и плана за будући период, те прикупљање финансијских средстава за наредну сезону, у којој ће се ОКК Борац поново такмичити у Првој лиги Републике Српске.

Цијена улазнице за све привреднике који на овај начин желе да помогну клубу је 200 конвертибилних марака, које могу да уплате на рачун клуба у МФ банци бр. 572-106-00008351-71.

- Жеља нам је да што већи број привредника и правних субјеката информишемо о догађајима поводом обиљежавања 70. годишњице клуба. Желимо да на што бољи начин обиљежимо јубилеј, а на самом догађају под називом Укључи се и заиграј, који је први у низу дешавања, презентоваћемо све оно што је урађено до сада и што планирамо да урадимо у периоду пред нама – рекао је предсједник Управног одбора ОКК Борац Ненад Игњатић у емисији 5 до 7 на Алтернативној телевизији.

Знајући да је актуелни назив клуба "Омладински кошаркашки клуб Борац", који је основан 2011. године, код великог броја Бањалучана, али и доброг дијела кошаркашке јавности у РС и БиХ, постоји недоумица око прославе 70. рођендана. Дилему је данас разријешио члан Управног одбора клуба Ненад Барош.

- Борац ове године треба да обиљежи седам деценија постојања јер је актуелно руководство ОКК Борац успјело да дође на корак од оживљавања изворног Борца, тако да ћемо имати пуно право да ове године прославимо споменути јубилеј. Свакако треба да нагласим да изворни Борац нема никаквих дуговања, ни према Пореској управи, ни према одређеним повјериоцима – навео је Барош.

Предсједник клуба Ненад Игњатић истакао је да ће званична прослава 70. годишњице постојања клуба бити одржана крајем августа, с обзиром да црвено-плави кошаркашки рођендан "пада" 28. августа.

- У преговорима смо са појединим реномираним клубовима из региона по питању одигравања пријатељске утакмице у том периоду јер су Бањалучани, знамо сви, жељни врхунских кошаркашких дешавања. Такође, планирамо и израду званичног клупског сајта, те реконструкцију и потпуну санацију клупских просторија, које ће такође бити у знаку 70. годишњице постојања клуба – истакао је Игњатић.

С обзиром на околности у и око клуба, Барош је задовољан недавно завршеном сезоном.

- Управни одбор ОКК Борац је "освјежен" на половини такмичарске сезоне и можемо да будемо задовољним свиме што је урађено до сада. Планирамо да у наредној сезони ојачамо играчки кадар како би навијачи не само долазили на утакмице, већ и одлазили задовољни са утакмица. Наш највећи добитак у прошлој сезони свакако је повратак публике, па смо на утакмицама Прве лиге Републике Српске као домаћини имали више гледалаца на трибинама него поједини клубови-учесници Јадранске лиге. Не треба заборавити ни да је у прошлој сезони поново покренут омладински погон, који је у дебитанској сезони забиљежио одличне резултате: кадети су освојили Развојну лигу, јуниори су били други у шампионату Републике Српске и такмичили се у Лиги БиХ, чиме је већ створена база за период пред нама – закључио је Барош.

 

(борац-спорт, фото: борац-спорт)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 35 guests online
Ви сте посјетилац бр. 18358752 .