Подијели

Борац представио Карића, Губерца и Мирковића

Борац представио три појачања!

На Градском стадиону и данас више него интересантно! Прозивком, која је обављена јутрос у 10 часова, званично су почеле припреме за повратнички наступ Великана из Платонове у Премијер лиги БиХ, која почиње 22. јула. На првом заједничком окупљању данас су се, поред већине фудбалера из прошле сезоне (поједини су били оправдано одсутни), нашла и тројица новајлија, који су касније представљени јавности, а у питању су нападач Махир Карић, десни бек и задњи везни Ивица Губерац и крилни нападач Урош Мирковић.

Махир Карић, као што је раније писано, највећи траг током фудбалске каријере оставио је у зеничком Челику, а посебно се горе наведено односи на сезону 2015-16, у којој је носећи дрес Зеничана постигао 9 голова и забиљежио 8 асистенција. Ивица Губерац рођен је 1988. године у Копру, а чак седам година, од 2008. до 2015. године, носио је дрес споменутог словеначког клуба у којем је једно вријеме заједно играо са повратником у Борчев табор Гораном Галешићем и на 179 утакмица постигао 14 голова. Треба, свакако, рећи и да је Губерац у Борац и Бањалуку дошао из редова руског Химкија.

Урош Мирковић рођен је 1990. године у Прокупљу, а црвено-плаву опрему задужује након епизоде у Крупи. Прије тима из Крупе на Врбасу, Мирковић је наступао и за Прокупље, Бежанију, Сопот, Младеновац, Синђелић, Доњи Срем и Радник из Сурдулице.

Споменути играчи данас су представљени на званичној конференцији за новинаре, на којој је било ријечи и о другим актуелним стварима у и око клуба, па се тако спортски директор Оливер Јандрић дотакао, првенствено, плана припрема.

- Први тренинг биће одржан вечерас у Бањалуци, у наредних дан-два биће обављени сви потребни љекарски прегледи, а 25. јуна екипа путује на Златибор, гдје остаје до 9. јула. За то вријеме одиграће четири пријатељске утакмица ,а два ривала су већ позната: 5. јула играмо против подгоричке Будућности, а 8. јула ривал ће нам бити Јавор из Ивањице.

О новим промјенама у играчком кадру више информација предочио је члан Управног одбора задужен за спортски сектор Вицо Зељковић.

- Преговарали смо са Младеном Веселиновићем, досадашњим чланом тузланске Слободе, али његов долазак више није актуелна тема, с обзиром да се налази на проби у Швајцарској. Трају разговори са Миљаном Говедарицом, а морам да кажем и да нисмо успјели да нађемо заједнички језик са Крупом око трансфера Николе Дујаковића, који са тим клубом има уговор на још годину дана. Његов садашњи клуб тражио је новац, Борац је нудио проценат од будућег трансфера, на шта челни људи Крупе нису пристали, тако да од Дујаковићевог повратка у наш табор неће бити ништа – рекао је Зељковић.

Иначе, Градски стадион и Борац већ су напустили штопер Немања Вејновић и нападач Гедеон Гузина, којима су истекли уговори.

Зељковић: "Хвала" Старчевићу и Малетићу

Борац је прошлог петка (9. јун) послао сву потребну документацију за добијање такмичарске лиценце у канцеларију ФС БиХ. Комисија за лиценцирање требало би да засједа у понедјељак, када ће бити донесена одлука, али у Борцу нико не сумња да ће одговор из Сарајева бити позитиван. Такође, на конференцији за новинаре одржаној прије седам дана, саопштено је да ће Борац, чим добије лиценцу, објавити имена оних повјерилаца који су изашли у сусрет клубу, али и оних који то, према ријечима чланова Борчевог руководства, нису жељели да учине већ су, како је речено, уцјељивали клуб. Ипак, већ данас, споменута су два појединца која, према ријечима Вице Зељковића, нису жељели да разговарају са клубом.

- Не могу да схватим појединце попут некадашњег шефа стручног штаба Борца и актуелног првог тренера Крупе Слободана Старчевића, или бившег играча Борца Дарка Малетића, који је остварио завидну инострану каријеру. Старчевићу се дугује око 10 000 конвертибилних марака, што није много, али једноставно, није био спреман на договор око начина исплате тврдећи да је дијете Борца које је ту 20 година, док смо ми у клуб дошли јуче. Дуг према њему настао је у вријеме док је, обављајући функцију шефа стручног штаба Крупе, био и спортски директор Борца, што је доказ како се у Борцу радило неозбиљно. Малетићу се дугује 12 000 КМ, што такође није много, и њему је предложено да му се плати 6 000 одмах, а преостала половина до 30. августа. Били смо спремни и на евентуалну суспензију ако му се тај дуг не плати на тај налин, али Малетић то није прихватио – истакао је Зељковић.

Иначе, на данашњој конференцији за новинаре, представљен је још један спонзор Фудбалског клуба Борац, а у питању је компанија Козарапутеви. Члан Управног одбора за финансије и маркетинг Ведран Пушић захвалио се споменутој, али и још неколицини компанија са којима је договорена сарадња, али и истакао да је у протеклих седам дана, од објављивања спонзорских пакета, већ зарађено 100 000 КМ од продаје истих, а да је циљ да се до почетка Премијер лиге тај износ повећа на 500 000.

 

(борац-спорт, фото: борац-спорт)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 30 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20309843 .