Подијели

Пораз јуниора ОКК Борац у Зворнику

Јуниори ОКК Борац уписали су, нажалост, и други пораз у оквиру Лиге младих БиХ изгубивши јуче на гостујућем терену резулатом 75:64 од екипе Зворник Баскета, која се, на тај начин, "реванширала" изабраницима Ненада Игњатића за пораз на финалном турниру за шампиона Републике Српске, који је одржан у фебруару.

Црвено-плави, који су у јучерашњем мечу у Зворнику били ослабљени неиграњем Милоша Аничића и Давида Ковачевића који су били најзаслужнији за споменуту фебруарску побједу над Зворничанима, нису нашли рјешење за изутетно расположени двојац домаће екипе Дејан Ристић – Милан Вукајловић. Наиме, обојица су у побједи Зворник Баскета учествовали остваривши дабл-дабл учинак; Ристић је био најефикаснији појединац на терену са 27 поена, чему је придодао и 10 скокова, док се Вукајловић зауставио на 21 поену и 16 скокова.

У првом полувремену кошаркаше ОКК Борац није служио шут за три поена – само један покушај ван линије од 6.75 метара је претворен у поене (Вања Омеркадић на два минута до краја другог квартала), што је домаћима омогућило константну предност током прва два десетоминутна периода.

На старту треће дионице домаћи кошаркаши су серијом 14:3 стекли максималних +14 (45:31). Убједљив двоцифрен плус Зворник Баскета на пар минута је "пробудио" вицешампионе Републике Српске; разиграо се у наредним минутима Стефан Стакић спојивши 8 поена, два пута је у шуту за три поена био прецизан и Лабус и предност домаћег тима је смањена на само три поена (50:47).

Након што је тројком на црвено-плаву серију одговорио већ споменути Ристић, у посљедњу дионицу се ушло при предности Зворник Баскета од 6 поена (56:50), да би исти играч, у уводним минутима одлучујућег периода, постигао своју нову тројку за 61:50 за нови двоцифрен плус, који је, испоставило се, био недостижан за тим ОКК Борац, који у наредном колу, које је заказано за 29. и 30. април, гостује у Мостару екипи Зрињског.

Иначе, у екипи ОКК Борац једини кошаркаши са двоцифреним бројем поена били су Стефан Стакић и Алекса Зубовић, који су постигли по 12 поена.

ЗВОРНИК БАСКЕТ – ОКК БОРАЦ 75:64

ЗВОРНИК БАСКЕТ: Хајдуковић 13, А. Милићевић 3, Ерделић, П. Милићевић, Бошковић 3, Гламочић 4, Стевановић, Д. Милићевић, Иконић 4, Вукајловић 21, Ристић 27.

ОКК БОРАЦ: Савић 8, Омеркадић 5, Стакић 12, Вукајловић 5, Предић 8, Лабус 6, Зубовић 12, Братић 8, Матошевић.

(борац-спорт, фото: борац-спорт)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 26 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20212988 .