Подијели

ОКК Борац ће стварати ШАМПИОНЕ!

ОКК Борац ће имати и млађе категорије! Резултат је то споразума о сарадњи кошаркашких клубова ОКК Борац и Алф-Ом који су данас потписали директор и тренер "црвено-плавих" Бојан Божић и први човјек Алф-Ома Саша Крејић.

Наиме, споразумом који у пракси представља својеврсни вид фузије два клуба, предвиђено је да пионири, кадети и јуниори Алф-Ома постану чланови црвено-плаве кошаркашке породице и убудуће представљају млађе селекције члана Прве лиге Републике Српске, које ће се такмичити у свим такмичењима под окриљем кошаркашких савеза Републике Српске и Босне и Херцеговине.

- Већ од наредне такмичарске сезоне ОКК Борац ће имати такмичарске селекције када су у питању млађе категорије. Са око 250 чланова кошаркашког клуба Алф-Ом, који ће убудуће представљати Борчеве младе селекције, радиће тренери са вишегодишњим искуством у раду како са млађим селекцијама тако и у сениорској кошарци и стручњаци који су са тренерске клупе предводили млађе репрезентативне селекције Републике Српске и Босне и Херцеговине. Пионирима ће "командовати" Никола Гњајић, кадете ће подучавати Милан Јованић, док ће о јуниорима бригу водити Ненад Игњатић. Свакако вриједи истаћи да је комплетан садашњи како играчки, тако и тренерски погон Кошаркашког клуба Шампион Алф-Ом у служби ОКК Борац – рекао је предсједник Алф-Ома Саша Крејић у изјави за наш портал приликом данашњег потписивања уговора.

Крејић са задовољством истиче чињеницу да ће млађе категорије црвено-плавих имати одличне услове за рад.

- Највећи дио тренинга обављаће се у дворани Спортског центра Шампион у кругу Бањалучког велесајма. Тренинзи ће бити обављани како у јутарњим тако и вечерњим часовима, а сви полазници ће такође користити и Борчеву теретану која се налази у непосредној близини просторија овог клуба. Такође, свим играчима ће на располагању бити и дворане Борик и Обилићево у зависности од договорених термина у тим спортским објектима. Планирано је да тренинзи за све млађе селекције почну већ у првој седмици јула – навео је Крејић, истакавши да су 4 кошаркаша Алф-Ома који текуће године излазе  из јуниорског тима већ сада прикључени тренинзима првог тима ОКК Борац под командом тренера Бојана Божића, који такође није крио задовољство данас потписаним уговором.

- Сигурно је да је начињен огроман корак ка развоју и даљем напретку како једног, тако и другог спортског колектива. ОКК Борац нема финансијских средстава да доводи играче са стране, али сигурно може да, уз одличне услове и квалитетан тренерски рад, ствара домаће играче који ће бити окосница сениорског тима. Сигурно је да ће са играчима радити изузетно школовани тренери који ће, поред кошаркашког, велику пажњу обраћати и на педагошки и едукативни рад са играчима. Свакако морам да истакнем да ће свим члановима Борчевих млађих селекција свакодневно на располагању бити медицинска служба, односно службени клупски доктор и физиотерапеут – истакао је Божић, истичући да је једна од мисија ОКК Борац да млади играчи, својим односом и залагањем према грбу и клубу који представљају, те резултатима које буду остваривали на терену под командом својих тренера, у догледно вријеме испуне дворану Борик, па зашто не рећи и до посљедњег мјеста.

 

(борац-спорт, фото: борац-спорт)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 27 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20247570 .