Подијели

Измакла побједа над ОКК Београдом (Фото)

Кошаркаши ОКК Борац пружили су одличан отпор фаворизованој екипи ОКК Београда, прошлосезонском члану Прве лиге Србије, били надомак првог тријумфа на 13. турниру "Радивој Кораћ", али им је у финишу меча нестало снаге и концентрације да савладају Београђане, који су првог дана турнира, подсјетимо, без већих проблема изашли на крај са домаћином Радивојем Кораћем.

Сезона за кошаркаше ОКК Борац завршила је крајем априла утакмицом посљедњег кола са Славијом, у којој је наш тим стигао до опстанка. Од тада, па све до почетка турнира, Божићеви изабраници су одрадили само један заједнички тренинг и то у седмици на измаку, али им је, и поред недостатка рада са лоптом у протеклих 40 дана, мало недостајало да, зашто не рећи, трећи дан турнира дочекају са омјером 2:0.

На крају, ОКК Београд је савладао наш тим резултатом 79:75 и данас, трећег дана турнира, са Беком (који је савладао домаћина) од 11:30 бориће се за освајање првог мјеста, док ће два часа раније на паркет дворане Борик изаћи ОКК Борац и Радивој Кораћ, који ће у међусобном дуелу одлучити ко ће заузети треће мјесто на традиционалној смотри.

Меч другог кола са ОКК Београдом повољније је кренуо по домаћине, који су након уводна 4 минута стекли предност од 8 поена (11:3), па је тренер Божић био приморан да затражи мунут предаха, који се одмах исплатио: ОКК Борац је везао три тројке (једна Барбарез и двије Тодоровац) и врло брзо су "црвено-плави" ухватили резултатски прикључак (13:12), да би прва четвртина била закључена тројком Андреја Микеша са звуком сирене за 21:19.

Увод другог квартала поново припада формалним домаћинима у овој утакмици, који су поново стекли предност од осам поена (29:21), али ОКК Борац не само да успијева да одмах узврати, већ и преокрене резултат и на одмор између друге и треће дионице оде са минималном предношћу (36:37).

Три минута прије краја ОКК Борац је стекао и своју највећу предност на утакмици: тројкама Микеша на семафору је био исписан резултат 47:52, на 7:30 до краја меча ОКК Борац је имао и +4 (60:64), у посљедњих минут и по ушло се при резултату 73:73, међутим, како рекосмо, више концентрације у одлучујућим моментима утакмице имали су популарни "клонфери".

Најефикаснији у нашем тиму био је Небојша Николић са 17 поена, по 14 су постигли Дејан Барбарез и Андреј Микеш, а један мање постигао је Мирза Тодоровац.

ОКК БОРАЦ: Драгичевић, Микеш 14, Раца 8, Николић 17, Тодоровац 13, Регода, Сувара, Манојловић, Вукелић, Барбарез 14, Томић 4, Самарџић 5.

 


(борац-спорт, фото: борац-спорт)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 47 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20214969 .