Подијели

Колумна: Искрена љубав

Свима је јасно да је спорт у нашем граду на најнижим гранама, али један члан Борчеве породице, тачније Кошаркашки клуб Борац, оправдао је своје поносно име и улио свима наду у боље сутра. Завршен је регуларни дио лиге Републике Српске у кошарци, за Борац најтежи у историји клуба. У најтежој сезони, са девет остварених побједа на паркету, и са мноштвом побједа ван њега, најмлађа и најнеискуснија екипа лиге, пробудила је огроман понос у свима, од стручног штаба до навијача, који са поносом и дигнуте главе причају о Борцу.

У минулој сезони је било толико проблема и потешкоћа да би се о томе могао роман написати а не колумна, али корак по корак, све је дошло на своје мјесто и као што каже стих једне чувене пјесме "МИ ЗАЈЕДНО МОЖЕМО СВЕ", тако и би.

Иако је на почетку припрема све мирисало на ново Борчево прољеће, ствари су убрзо кренуле стрампутицом, па је наш Борац, понос Крајине, понос наше Републике, једном ријечју гигант, остао без готово цијелог састава пред почетак сезоне. Тада већ бивше Борчеве играче под своје скуте примио је мањи комшија, СКК Студент. Борац је остао без цијелог костура екипа, али искуство нашег тренера и наш инат су урадили своје. Док су "студенти" марљиво тренирали и радили, Борац је скупљао екипу, која ће на крају сезоне са 9 остварених побједа постати истински шампион града на Врбасу.

Због проблема, прије свега финансијске природе, Борац је од почетка лиге играо са минус бодом, што је још више компликовало већ јако компликовану ситуацију у нашем кошаркашком миљенику. Али као што каже стара народна изрека, рањени лав је најопаснији. Управо тако је и било.

Новац у Борцу је већ дужи временски период мисаона именица, али то није омело Борчеве пулене да на свакој утакмици дају 300% себе и покажу свима шта значи борити се за нешто што се воли. Као што сам назив колумне говори, искрена љубав влада у овим голобрадим момцима, који дају све од себе да усреће, из утакмице у утакмицу, све више љубитеља кошарке у Бањалучком Храму Спорта. Барбарез, Самарџић, Микеш, Николић, Раца, Тодоровац, Драгичевић, Пуцар и сви остали Борчеви пулени постадоше истински шампиони бањалучке кошарке, и изградише темељ за нови-стари Борац.

Уз све проблеме и потешкоће, Борац је у посљедњем колу изборио опстанак, који је гледајући све од почетка сезоне, раван титули првака. Међутим, поред остварених побједа на терену и опстанка у лиги, Борац је остварио још једну велику побједу. Та побједа се огледа у све пунијем Борику из утакмице у утакмицу, све широм причом о Борцу, са искреним и страственим Борчевцима. Готово да нема човјека у Бањалуци, од 7 до 77 година, да није чуо за Борчеву игру, за Борчеве клинце, за Борчеву машину.

Бориком се након дуго времена поново проламају Борчеве пјесме, захваљујући малој али страственој групи која стоји иза транспарента Најзагриженији, која својом подршком даје додатни вјетар у леђа Најзагриженијим на терену. О важности њихове подршке и о борбености Борчеве екипе говори податак да је Борик био неосвојива тврђава све до пар кола прије краја тачније дуела са Студентом.

Иако је спорт у Бањалуци већ одавно у дубокој јами, сви играчи из комплетне Борчеве породице, играју и гризу тако, као да је свака утакмица европског карактера. Због тога, ма у коликим проблемима спорт и Борац био, увијек у њему живи искрена љубав.

Искрену љубав не може купити новац, а поглед на све пунији Борик са навијачима у Борчевим мајицама није раван нити једном осјећају на свијету. И управу зато, Борац никад неће постати нешто што већ сада неки клубови јесу, и иако је на ниским гранама, полако али сигурно, Борац се као Феникс диже из пепела и улива свима нама наду и повратак у старе дане славе.

До тада, играчи, играјте боље него до сад, гризите јаче него до сад, чините нас срећнијим него до сад, а ми навијачи ћемо вас награђивати оним што новац не купује.

НАШ ЈЕ БОРАЦ НАМА СВЕ НА СВИЈЕТУ!

(аутор: Најзагриженији)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 49 guests online
Ви сте посјетилац бр. 17970464 .