Подијели

ОКК Борац и Баскет 2000 потписали Споразум о сарадњи

ОКК Борац, члан Прве лиге Републике Српске, и Школа кошарке Баскет 2000 данас су званично договорили Споразум о сарадњи. Тим поводом данас је oдржана конференција за новинаре, на којој су се присутним представницима медијских кућа обратили тренер "црвено-плавих" Бојан Божић и власник Баскета 2000 Горан Симовић. Тренер Божић истакао је да је Баскет 2000 од свог оснивања увијек имао добру сарадњу са Борцем.

- Борац је увијек уско сарађивао са Баскетом 2000, велики број играча је од оснивања овог спортског колектива прелазио у редове Борца, а сада желимо да та сарадња буде озваничена и на папиру. Жеља нам је да у будућности што више кошаркаша из Баскета 2000, као и осталих школа кошарке, прије свега Рукија и Шампион Алф Ома, заигра за OKK Борац и да тако покушамо да направимо позитивну причу око клуба. Тако бисмо сви заједно имали користи, а прије свега бањалучка кошарка – рекао је Божић.

Власник Баскета 2000 Горан Симовић изнио је неколико конкретних појединости по питању данас потписаног уговора о сарадњи два кошаркашка колектива из града на Врбасу.

- Овај споразум умногоме утиче на развој кошаркашке у Бањалуци. Свакако да оба колектива имају користи од овог споразума. Тако ће, на примјер, сви играчи који заврше јуниорски стаж у Баскету 2000 аутоматски постати чланови ОКК Борац, док ћемо ми, са друге стране, овим споразумом добити одређене термине за тренинге у градским дворанама како би наш рад био још конкретнији и професионалнији и како бисмо још више могли да се посветимо раду са нашим младим играчима, будућим члановима Борца. Треба свакако рећи да у садашњем тиму ОКК Борац има 6 играча који су играли за Баскет 2000 – истакао је Симовић.

Божић: Поносан сам на екипу

Иначе, на конференцији за новинаре било је говора и о недавно завршеном првом дијелу сезоне у кошаркашкој Првој лиги Републике Српске. ОКК Борац, под тренерском командом Бојана Божића, након првих 11 кола заузима девето мјесто са учинком од пет побједа и исто толико пораза.

- ОКК Борац у протеклих неколико година ради и такмичи се у изузетно тешким условима, а ове сезоне ситуација је далеко најтежа. Пред почетак текуће сезоне остали смо без 11 играча из прошле године, са припремама смо кренули 10. августа али смо морали да их прекинемо на неких двадесетак дана док ростер нисмо допунили новим играчима. То су све проблеми због којих смо слабије ушли у такмичење, али смо одређени залет ухватили сада пред крај првог дијела. Екипа је неискусна, читав играчки кадар чине момци из Бањалуке и дјеца која играју без икаквог искуства. Изузев 2-3 играча, све су то момци који се ове сезоне први пут сусрећу са сениорском кошарком и требало је да прође времена да се и они навикну на такмичење и уђу у неки ритам. Поред свега тога, велике проблеме смо имали и са терминима у дворани, сјећамо се сви квалификационог турнира за пласман у рукометну Лигу шампиона, па Сајам књига и онда турнир у малом фудбалу, тако да данас хоћу да нагласим да сам заиста поносан на момке који су сада у ОКК Борац. Сви дају и преко свог максимума како на сваком тренингу, тако и на свакој утакмици и они су, прије свега, најзаслужнији што Борац и даље опстаје бар овако. Нама, генерално, нико није предвиђао ниједну побједу у првом дијелу сезоне, а ми смо успјели да вежемо четири и да са омјером 5-5 дочекамо наставак такмичења и прву утакмицу другог дијела сезоне са Приједором. Остаје жал за првим колом и домаћом утакмицом са Приједором, Савез нам није дозволио да одиграмо тај меч и исти је регистрован резултатом 20:0 а нама је одузет један бод, који нам доста ремети планове јер да нема тог минус бода, сигурно би и стање на табели било далеко повољније. Међутим, и то је један од разлога наше добре игре јер је то одузимање бода пробудило инат у екипи и мени и дало додатни подстицај да у наставку сезоне покушамо да изборимо наш превасходни циљ, а то је опстанак у Првој лиги Републике Српске. Идемо од утакмице до утакмице, нећемо да се оптерећујемо резултатима, ако нам се укаже прилика за нешто више од опстанка, знаћемо сигурно да је искористимо – истакао је Божић.

Иначе, утакмица између Приједора и ОКК Борац игра се у недјељу (14. фебруар) у дворани Младост са почетком у 18 часова.

 



(борац-спорт, фото: борац-спорт)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 20 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20212757 .