Подијели

Прес-конференција пред Мешков

Након што су прошлог петка снаге одмјерили са скопским Вардаром који је један од главних фаворита за пласман на завршни турнир Лиге шампиона, рукометаши Борца ће сутра (дворана Борик, 18 часова) копља укрстити са још једним учесником елитног клупског такмичења јер у бањалучки храм спорта стиже бјелоруски шампион Брест Мешков.

На данашњој конференцији за новинаре шеф стручног штаба клуба из Господске улице Борис Дворшек истакао је како се екипа радује мечевима са оваквим тимовима као што су Вардар и Мешков.

- Не можете ни да замислите колико се веселимо овим утакмицама са екипама које су у врху европског рукомета. То је прилика да се покажемо и докажемо на великој сцени, да играмо против великих рукометних имена, али и прилика за навијаче да у што већем броју испуне дворану Борик те се надам да ће се посјета са Вардара пренијети и на ову утакмицу. Мешков је сигурно фаворит у овој утакмици, екипа са пуно интернационалаца, одлично покривена на свим позицијама, међутим ми у ову утакмицу не смијемо да уђемо са размишљањем да немамо шта да изгубимо. Морамо да играмо са сазнањем да можемо много да добијемо уколико евентуално савладамо једног оваквог ривала. То нам је свакако и циљ, да савладамо једно велико европско име у дворани Борик ако не ове, онда сигурно наредне сезоне. Зато би екипа морала постепено да сазријева као што је, рецимо, био случај са Загребом гдје сам радио. 2012. године Загреб је играо са Берлином, у другом полувремену имао и предност од пет голова да би на крају испустили побједу из руку. Годину дана касније ривал им је био Рајн-Некар Левен и Загреб је тад тријумфовао разликом  од два гола, да би потом наредне године савладали Кил и пласирали се у четвртфинале Лиге шампиона. Тако мора да буде случај и са нама. Сутра морамо да одиграмо, да се тако изразим, дрскије и безобразније у фази одбране, да се "потучемо" са неким на терену, а у дугорочном плану да од Борика направимо нашу тврђаву гдје ниједна велика екипа неће моћи унапријед да упише бодове и у којој никоме неће бити свеједно да игра против Борца и пред нашом публиком – рекао је Дворшек.

Дилеме више нема – Стефан Јанковић ће од љета носити дрес словачког Татрана и бити члан те екипе у наредне три сезоне.

- Ја сам ту информацију сазнао у петак, непосредно пред поетак утакмице са Вардаром. Тада сам у разговору са помоћним тренером Александром Међедовићем коментарисао прелазак Блаженка Лацковића у Кил, а Међедовић ми је саопштио да ће "и овај наш" (Јанковић, оп.а.) у Татран. Међутим, Јанковић је под уговором са нама до 30. јуна ове године, на њега рачунамо како на преосталим утакмицама у Газпром лиги, тако и у завршници првенства БиХ. Наравно, мораћемо да мислимо и на будућност јер ћемо можда на неким утакмицама, умјесто Јанковића, више користити Срђана Мијатовића, али о том потом – рекао је Дворшек.

На позицији кружног нападача Дворшек сада има три могуће опције: најискуснијег Ратка Николића, те Ђорђа Ћелића и новајлију Доминика Смојвера. Ћелић истиче да се не плаши конкуренције.

- Не бојим се конкуренције, на нама је да вриједно радимо а тренер ће да одлучи ко је у којем тренутку најпотребнији. Што се тиче саме утакмице, као што је и тренер рекао, Мешков је фаворит, на свакој позицији имају по 2 одлична играча, међутим уколико будемо играли чврсто и јако у одбрани, уз доста прекида и ако испоштујемо све што се договоримо прије утакмице, сматрам да сутра можемо да изненадимо фаворизоване Бјелорусе – навео је Ћелић.

 

(борац-спорт, фото/видео: борац-спорт)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 45 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20249119 .