Подијели

Одржано дружење рукометаша са новинарима (Фото)

У Трофејној сали Рукометног клуба Борац данас је отпочела нова пракса када је у питању клупска сарадња са спортским новинарима. Наиме, према договору првог тима, стручног штаба и директора клуба, данас је у клупским просторијама одржано прво дружење рукометаша са представницима седме силе, што ће убудуће бити пракса сваког уторка у 12 часова.

"Лед су пробили" директор клуба Владимир Бранковић, те првотимци Срђан Тривунџа, Иван Думенчић, Тибор Иванишевић и Марко Ћеранић, који су данас, током 30-минутног дружења са представницима медијских кућа, одговарали на питања у вези са актуелном сезоном и такмичењу како у Газпром лиги, тако и у такмичењима под окриљем Рукометног савеза БиХ.

-  Након нешто више од мјесец дана припрема, почело је одигравање званичних утакмица и борба за бодове. У првој смо изгубили од Вардара резултатом 31:42. Тим из Скопља био је апсолутни фаворит у тој утакмици а ми смо покушали да им парирамо онолико колико у овом тренутку можемо. У петак нас очекује нова утакмица, када ће нам ривал бити Мешков Брест, након чега нас до краја лиге очекују још и утакмице са екипама Војводине и Нексеа. Након тога бићемо приморани да мало спустимо форму јер нам слиједи пауза од скоро два мјесеца јер крајем априла почиње Лига за првака БиХ, када ћемо морати поново да будемо на максимуму. Сигуран сам да овај играчи кадар може да одговори захтјевима такмичења у БиХ, односно да освоји дуплу круну, поготово сада када смо појачани Иваном Думенчићем и Домиником Смојвером. Сматрам да смо физички супериорнији од свих екипа које би требало да нам се супротставе у том такмичењу и да ћемо по четврти пут у низу стићи до побједничких пехара – рекао је Тривунџа, који је похвално говорио о младим играчима који тренирају са првим тимом: Срђану Мијатовићу, Деану Шешићу, Милану Глумичићу...

- Пред тим момцима је сигурно свјетла будућност када је рукомет у питању. У овом тренутку, на примјер, Мијатовић игра за другу тим што је јако важно како би задржао такмичарски ритам јер утакмица никад није вишка. Такође, Шешић је претходну полусезону провео на позајмици у Приједору, што је далеко боље него да само путује са екипом на утакмице и сједи на клупи. Наравно, ту је и Глумичић који има потенцијал, па Њежић и Борац свакако не треба да брине за будућност – нагласио је Борчев средњи бек.

Једно од два појачања клуба из Господске улице у паузи између два дијела сезоне је и некадашњи бек загребачке Дубраве. Думенчић, који ће у јулу напунити 26 година, четвороструки је шампион Европе у рукомету на пијеску са репрезентацијом Хрватске, а новинаре су највише занимале разлике у односу на дворански.

- Рукомет на пијеску је изузетно захтјеван спорт, тражи много труда и играч се јако пуно троши. Поједини свјетски познати рукометаши, попут Линдберга или пак Мојсовског и Лазарова, бавили су се овим спортом. Највећа разлика у односу на дворански је та што се на пијеску сваки прекршај кажњава искључењем, док у дворани када играте, то није случај јер зна да се деси да некад и за изузетно грубе прекршаје играч не заради 2 минута казне. Рукомет на пијеску је љетни спорт, ја сам почео да се бавим тим првенствено из забаве не знајући гдје ће ме то одвести, да би, како видимо, то прерасло у нешто озбиљније. Мени је, свакако, приоритет дворански рукомет и желим да се у њему максимално докажем – истакао је Думенчић, који истиче да се полако али сигурно привикава на нову средину.

- Први период адаптације је иза мене, саиграчи ми доста помажу да се уклопим, а са двојицом сам и цимер, тако да са те стране немам никаквих проблема. Нисам имао прилику да се подробније упознам са градом, углавном се до сада све сводило на центар града и дио око дворане гдје тренирамо и играмо утакмице, али биће свакако времена и за то.

Голман Тибор Иванишевић играчку афирмацију стекао је у редовима београдске Црвене звезде, а у Борац је стигао пред почетак сезоне из редова мађарске Орошхазе. У досадашњем току сезоне 26-годишњи Иванишевић, родом из Мостара, имао је неколико одличних партија, што би ускоро могло и да га промовише у репрезентативца Србије, поготово након недавно завршеног првенства Европе у Пољској, послије којег је Дарко Станић најавио одлазак у репрезнтативну пензију, баш као и Славиша Ђукановић.

- Свакако да бих волио и да ми била част да једног дана станем на гол репрезентације. Међутим, до сада није било никаквих контатака са селектором Дејаном Перићем, али ко зна шта будућност носи, на мени је да вриједно радим, трудим се, браним најбоље што могу и ишчекујем евентуални позив – истакао је Иванишевић.

Најефикаснији појединац у црвено-плавом дресу у утакмици против Вардара био ме Марко Ћеранић, који је наступио свих 60 минута замијенивши тако Мирка Микића који је поштеђен због повреде леђа и кољена. Како тврди, страха од Вардаровог дрим-тима није било.

- Није било страха, изашао сам на терен максимално спреман, постигао 7 голова и надам се да сам оправдао повјерење тренера који ми је указао прилику. Наравно, против Вардара сам у први план искочио ја, на наредној утакмици ће неко други и то је у спорту тако, то је једно од неписаних правила.

Према писању појединих медија, редове Борца на љето ће напустити Стрфан Јанковић, који би каријеру требало да настави у Татрану, са којим је, наводно, већ договорио трогодишњу сарадњу. На то питање осврнуо се директор Владимир Бранковић.

- И ја сам за то сазнао из медија, нисам се видио са Стефаном још од утакмице са Вардаром и немам никаквих опширнијих информација. Наравно, Стефан није "пупчаном врпцом" везан за Борац, свако има право да потпише за кога жели и да игра за кога жели, али је сигурно да ће морати професионално да одради свој уговор у Борцу до краја сезоне, а нема разлога да тако и не буде. Иначе, већ од наредног мјесеца кренућемо са разговорима око играчког кадра за наредну сезону, а разговарамо и са тренером Дворшеком, са којим смо постигли договор о сарадњи до краја сезоне па тако водимо разговоре и са њим око наставка сарадње – истакао је Бранковић.

Рукометаши уз ККИ Врбас

Иначе, свакако да треба истаћи да је екипа РК Борац у недјељу, 7. фебруара, присуствовала утакмицама трећег кола NLB лиге у кошарци у колицима и том приликом подржала чланове ККИ Врбас, који су тог дана по први пут у клупској историји одиграли једну утакмицу под сводовима бањалучког храма спорта.

Поред Врбаса, иначе двоструког освајача такмичења, на смотри су учествовале и екипе италијанског Кастелвекија, аустријског Кернтена, Загреба, те репрезентација Словеније. Укупно су одигране четири утакмице: у првој је Врбас лако савладао Кернтен резултатом 69:45 и тако стигао до нове побједе, баш као и Кастелвекио који је савладао Словенију резултатом 52:41.

У трећој утакмици састали су се Загреб и Кернтен, резултат је гласио 64:64, да би у продужетку славили Загрепчани резултатом 77:67. У посљедњој утакмици састали су се Врбас и Кастелвекио, који је након велике борбе тријумфовао резултатом 71:73 и тако задржао максималан учинак у такмичењу, али у исто вријеме и нанио први пораз Врбасу након 15 мјесеци.

 


(борац-спорт, фото: борац-спорт)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 50 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20261669 .