Подијели

Обављена прозивка рукометаша, стигао Думенчић

У Трофејној сали Рукометног клуба Борац у Господској улици вечерас је обављена прозивка рукометаша Борца на које шеф стручног штаба Борис Дворшек рачуна у наредној полусезони, у којој је примарни циљ одбрана дупле круне у БиХ. На прозивци се појавило 25 играча, а једини новајлија у односу на први дио сезоне је бек Иван Думенчић, некадашњи члан загребачке и четвороструки шампион Европе у рукомету на пијеску са репрезентацијом Хрватске. 25-годишњи Думенчић и челници клуба из Господске улице договорили су петомјесечну сарадњу, са опцијом продужетка исте у зависности од Думенчићевих партија у црвено-плавом дресу.

Думенчић је рођен у Загребу 10. маја 1990. године, носио је дрес хрватског прволигаша Дубраве са којом је 2014. године стигао до финала хрватског Купа (пораз од Загреба) и наступа у Купу EHF, а са тамошњом репрзентацијом на пијеску четири пута је освајао титуле европског шампиона: 2009, 2011, 2013. и 2015. године.

У црвено-плави табор су се из редова Приједора вратили Стефан Ћосић и Деан Шешић, док је из бањалучке Младости у екипу Борца прекомандован Милан Глумичић. Иначе, почетак припрема за други дио сезоне, које званилно првим тренингом крећу сутра, пропустиће крилни играчи Мирко Микић и Милош Њежић, који се још увијек нису опоравили од повреда леђа и кољена и лома метатарзалне кости.

Како рекосмо, пред рукометаше је као приоритет постављена одбрана шампионске титуле у Премијер лиги БиХ и освајање трофеја у куп-такмичењу. Међутим. прије тих обавеза, Дворшекове пулене у другом мјесецу текуће године очекују још четири утакмице у Газпром лиги, а све четири одиграће пред домаћом публиком. Прво ће 5. фебруара у граду на Врбасу гостовати скопски Вардар, затим девет дана касније и Мешков Брест, 20. фебруара бањалучкој публици ће се представити рукометаши Војводине, док ће пета по реду сезона регионалног такмичења за рукометаше у црвено-плавим дресовима бити закључена утакмицом са Нексеом из Нашица 27. фебруара.

Пред наведене мечеве Дворшекови изабраници одиграће и неколико пријатељских утакмица. За 30. јануар заказан је окршај са Дубравом, а као увертира пред тај меч одиграће се утакмица рукометаша два тима рођених 1998. године. Још се траже ривали за 23. и 24. јануар, а врло је извјесно да ће Борац једну контролну утакмицу одиграти против Загреба у главном граду Хрватске.

(борац-спорт, фото: РК Борац/vecernji.hr)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 34 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20247835 .