Подијели

ОКК Борац или Студент - питање је сад?

ОКК Борац пети или Студент први пут – ко ће тријумфовати у новом градском дербију Прве лиге Републике Српске за кошаркаше, биће познато првог дана викенда, око 22 часа, када ће бити завршен окршај два тима у дворани студентског кампуса у Бањалуци. Тим који са клупе предводи некадашњи тренер Баскета 2000 и Челинца те бивши помоћни тренер Игокее из Александровца Александар Ћикић након 6 одиграних утакмица заузима лидерску позицију са учинком од пет побједа и једним поразом, док су изабраници Бојана Божића у досадашњем току такмичења уписали једну побједу и четири пораза и тренутно су на посљедњем, 11. мјесту уз један одузет бод због неодигравања утакмице са Приједором у првом колу.

Играчки кадар бањалучких "студената" састоји се од шесторице кошаркаша који су прошле сезоне бранили боје ОКК Борац, а питању су плејмејкери Срђан и Пеђа Лончар (стигао пред почетак другог дијела сезоне управо из Студента), крила Срђан Лукић и Стефан Цумбо и центри Жељко Матијевић и Милан Давидовић, тројице играча из јуниорског погона Александровчана (Бошко Бојовић, Дарко Талић и Лазар Ђуровић), те старосједилаца у овом клубу Милана Вукотића, Огњена Путника, Максима Радановића и Дејана Шобота. По именима можда најјачи тим у лиги првих пет кола прошао је неокрзнут, али их је, пак, у посљедњем колу, билећки Хео на домаћем паркету "опоменуо" да неће бити ништа од "лагане шетње кроз прволигашко такмичење" побиједивши резултатом 75:69.

Са друге стране, никад млађи тим ОКК Борац и најмлађа екипа у лиги у досадашњем току сезоне тријумфовао је, како рекосмо, само једном, али свакако треба истаћи да су момци у црвено-плавим дресовима на три од четири утакмице које су до сада одиграли били гости (Билећа, Теслић и Фоча). Осим та три, ОКК Борац је забиљежио и пораз службеним резултатом и то у првом колу од Приједора због неиспуњавања финансијских обавеза према КС РС, због чега није ни могао да одигра тај меч, те је меч регистрован резултатом 20:0 у корист Приједорчана а ОКК Борац је додатно кажњен, како смо рекли у уводном параграфу, одузимањем једног бода на табели.

Студент још чека побједу

Иначе, два клуба су се до сада четири пута састала у оквиру Прве лиге Републике Српске и у сва четири наврата Студент је остајао "празних шака". У сезони 2013-14, када је екипа Студента дебитовала у Првој лиги, ОКК Борац је тријумфовао резултатима 76:79 и 60:56, а у прошлој сезони је било 72:71 и 71:76.

23.12.2013. Студент – ОКК Борац 76:79

23.4.2014. ОКК Борац – Студент 60:56

17.1.2015. ОКК Борац – Студент 72:71

25.4.2015. Студент – ОКК Борац 71:76

(борац-спорт, фото: борац-спорт)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 31 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20248366 .