Подијели

Прес-конференција пред OCI Lions (Видео)

Рукометаши Борца ноћас у 3 часа крећу пут Холандије, односно града Ситард, гдје их у суботу, од 19:30 часова, очекује реванш утакмица трећег кола Купа EHF против екипе OCI Lions, која је у првој утакмици, одиграној прије пет дана у дворани Борик, тријумфовала резултатом 29:31.

Изабраницима Бориса Дворшека за остваривање највећег европског успјеха након 1991. године, пласман у групну фазу у којој ће се такмичити 16 екипа, потребна је побједа од најмање три гола разлике. Наравно, рукометашима клуба из Господске улице одговара и побједа са разликом од два гола, али под условом да на гостујућем терену постигну више од 31 гола, колико су Холанђани постигли у бањалучком храму спорта.

- Колико су играчи били утучени и лошег расположења након пораза у првој утакмици, што доказује колико им је стало да прођу даље, толико су сада оптимистични да могу да савладају Холанђане потребном разликом и пласирају се у групну фазу. Атмосфера у екипи је одлична, сви су увјерени у пролаз и сви знају шта може да нам донесе ова утакмица. Одрадили смо ове седмице неколико јако добрих тренинга, радни елан је изванредан и играчи су, да се тако изразим, на високој радној температури што показује колика им је жеља да елиминишу Холанђане из даљег такмичења. Свјесни смо да морамо да одиграмо боље у Холандији него у Бањалуци 21. новембра. Здравствени билтен је повољан, једино Милош Њежић има неугодну и болну повреду стопала и 99 посто неће кренути на пут, тако да ћемо у Холандију поћи са 15 играча. Радили смо пуно на тактици и на неким идејама како побиједити Холанђане, гледали смо видео-снимак неколико пута, увидјели своје и њихове грешке, те и њихове квалитете, те смо се, у складу са тим, припремали за утакмицу – рекао је на данашњој конференцији за новинаре шеф стручног штаба Борис Дворшек, који је потом детљано "разрадио план" како савладати неугодне Холанђане и избацити их из даљег такмичења.

- Циљ нам је да умртвимо игру и да смањимо број њихових голова из брзог центра и контранапада. У игри 6 на 6 ми њих добијамо сигурно, са таквом игром ми немамо проблема. Такође, морамо да имамо бржи проток лопте, односно морамо да смањимо број фаулова над нашим играчима када нападамо јер у првој утакмици су Холанђани имали чак 62 фаула у одбрани, а ми 22, а на неким нашим играчима направљено је око 18-19 прекршаја за деветерац. Такође, вањски играчи морају више да се крећу без лопте, како бисмо њиховог предњег играча извукли више ван. То су неке идеје, а доста тога не бих откривао – истакао је Дворшек.

Након прве утакмице Дворшек је упутио доста критика на рачун Стефана Јанковића и Даворина Вујовића, које је означио као главне кривце за пораз.

- Није задатак тренера само поставити тактику и припремити екипу за утакмицу, треба играче некада мало и продрмати. Свјесно сам то направио, како бих мало "испровоцирао" играче и како би се у тим играчима, као и у свим осталима, догодила позитивна промјена и како би они, мени у инат, показали да могу више и боље. Реакција је услиједила већ на тренинзима, јако добро тренирају и вјерујем да ће то примијенити и на утакмици. Они су прије свега спортисти, ту критику прихватају а уколико би потонули након тих мојих ријечи, онда нису спортисти и фајтери какве тражим. Знам да то могу и то ме највише боли јер нису пружили свој максимум. Понављам, они су ту критику прихватили, обављени су разговори са екипом и са свим играчима понаособ, па и са њима двојицом, и могу рећи да након тих мојих ријечи свлачионица "дише" другачије, играчи су се додатно мобилисали, сви су као један, дишемо заједно и у таквој атмосфери желимо да прођемо даље – навео је Дворшек.

Једна од узданица Борца у реванш утакмици је и голман Тибор Иванишевић, који, ако буде имао свој дан, као у реванш утакмици у дворани Борик са Хаслумом, може да направи превагу у корист свог тима.

- Ствар је јасна: знамо да нас побједа од три гола разлике води даље, а зашто не бисмо и побиједили и више јер смо, на примјер, у Норвешкој имали и предност од девет голова. Ово су оне утакмице које чине спорт тако интересантим и на којима екипа може да покаже свој карактер и пуни квалитет. Знамо гдје смо гријешили, знамо своје квалитете, те шта треба да исправимо и ако тако буде, вјерујем да ћемо се насмијани вратити из Холандије – рекао је Иванишевић.

(борац-спорт, фото: РК Борац, видео: борац-спорт)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 36 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20247381 .