Подијели

Дворшек: Уводимо нове акције, потребно нам је вријеме

Протеклог викенда Борчеви рукометаши стигли су до прве побједе у текућој, петој по реду, сезони Газпром лиге савладавши у дворани Борик екипу Макс Струмице резултатом 26:21. На обраћању новинарима непосредно након утакмице, тренер Борис Дворшек истакао је да је задовољан резултатом и одбраном, а да се тек очекују побољшања у фази напада.

- Након серије тешких утакмица, стигла нам је једна у којој смо, објективно, морали да побиједимо. Мислим да смо тријумфовали првенствено захваљујући доброј одбрани на челу са Тибором Иванишевићем, а, осим квалитетне одбране како у првом, тако и у другом полувремену, задовољан сам резултатом, док са друге стране, игра у нападу може и мора бити боља. Коначно смо ухватили мало времена за тренинге након октобра и посљедње утакмице у Скопљу 31. октобра, а можда то ви и не примијетите, али ми смо промијенили комплетну игру у нападу, увели 2-3 нове акције и нека мени иде на душу што Борац није изгледао лепршаво и растрчано јер није лако одмах се привикнути на нове акције. Одлучили смо се на промјене у нападу током паузе од 14 дана коју смо имали од посљедње утакмице са Вардаром, на томе ћемо радити и убудуће и сматрам да ћемо још боље изгледати на утакмици са Лимбургом коју играмо у суботу. Утакмица је била добра, коректна, састале су се двије екипе које ни по квалитету ни по буџету нису међу првих 5 у Газпром лиги, али то не значи да је меч био лош, напротив – рекао је шеф стручног штаба Борис Дворшек на конференцији за новинаре након утакмице са Струмицом.

Бек Стефан Јанковић на мечу са Македонцима није улазио у игру.

- Јанковић је на тренингу у четвртак добио ударац у битни мишић, не може спринтати, већ само трчкаратати, па је спреман око 50-60 % за утакмицу. С обзиром да смо током цијеле утакмице били у резултатској предности, одлучили смо да не ризикујемо јер нам знатно важнија утакмица слиједи 21. новембра. Свакако да нам је фалио јер је Тривунџа играо 60 минута и сигурно да би акције са Стефаном биле брже, али, како рекох, нисмо жељели да ризикујемо неку тежу повреду која би га одвојила од терена мјесец или два – истакао је Дворшек.

Јунак утакмице, без сумње, свакако је већ споменути чувар мреже Тибор Иванишевић, који је укротио 23 лопте које су гостујући рукометаши упутили ка његовом голу.

- Веома важан меч је иза нас, дуел са Струмицом је један од оних мечева у којем сви очекују да побиједиш и у којој сами од себе очекујемо тријумф. Знали смо да нас очекује тешка утакмица, да је Струмица квалитетан противник и да неће посустајати до краја утакмице, те да морамо да играмо у континуитету како утакмица буде одмицала јер смо у Струмици изгубили бодове за минут и по и можда је и то било у нашим главама. Међутим, успјели смо да побиједимо и надам се да ћемо нову побједу забиљежити већ у суботу када долазе Холанђани – навео је Иванишевић.

(борац-спорт, фото: РК Борац)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 10 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20253613 .