Подијели

Саопштење за јавност РК Борац

Рукометни клуб Борац издао је данас саопштење за јавност поводом позива надлежним градским и државним институцијама да пруже финансијску подршку клубу у евентуалној групној фази Купа EHF. У наставку овог чланка у цјелости Вам доносимо саопштење Великана из Господске.

РК Борац m:tel данас је Предсједнику Републике Српске, Влади Републике Српске, Савјету министара БиХ, Министарству цивилних послова БиХ и Граду Бања Лука упутио позив за подршку евентуалног учешћа у групној фази EHF Купа.

Учешће РК Борац m:tel у групној фази Купа EHF, осим великог спортског резултата, Бањој Луци, Републици Српској и Босни и Херцеговини донио би много и на пољу промоције и туризма, јер су учесници овог такмичења еминентни клубови Њемачке, Француске, Шпаније...  а цијело такмичење прати велики број медија из цијеле Европе.

Учествовањем у овом такмичењу, РК Борац m:tel био би једини преставник Босне и Херцеговине који би "играо групну фазу" званичног европског такмичења у сезони 2015/16.  Међутим, овај велики спортски резултат изискује и велике трошкове, за које, нажалост, нисмо у могућности да обезбиједимо новац. Према првим процјенама, трошкови организације утакмица, путовања и смјештаја, по изузетно строгим и захтјевним правилима Европске рукометне федерације, износили би око 150.000 КМ.

Напомињемо да је управа нашег клуба обезбиједила стабилан буџет за ову сезону, али пласман у наредну, групну фазу предвиђа нове трошкове, који нису планирани у овогодишњем буџету и, уколико не добијемо подршку надлежних институција, мораћемо одустати од даљег такмичења, што ће имати бројне негативне посљедице по наш клуб, али и за рукомет и спорт уопште у Републици Српској и Босни и Херцеговини.

Уважавајући све наведено, очекујемо да ће надлежне институције препознати значај пласмана троструког освајача дупле круне у БиХ у групну фазу EHF Купа и свих бенефита које ово такмичење доноси Републици Српској и Босни и Херцеговини и обезбиједити нам средства потребна за сервисирање трошкова који нас очекују евентуалним пласманом. Наравно, средства ће нам бити потребна искључиво у случају пласмана у групну фазу овог такмичења.

Подсјећамо, РК Борац m:tel пласирао се у треће претколо EHF Купа, чиме је дошао на корак од највећег успјеха клуба у протеклих 25 година - учешћа у групној фази овог, другог по квалитету, европског рукометног такмичења. Извлачењем парова трећег преткола EHF Купа, којим је РК Борац m:tel за противника добио шампиона Холандије – OCI Lions, према мишљењу стручног штаба, играча и Управе нашег клуба, отворила се реална могућност за пласман нашег тима у групну фазу овог европског такмичења. Утакмице трећег преткола Купа EHF биће одигране 21. и 28.11.2015. године.

С поштовањем,

Прес служба РК Борац m:tel

(борац-спорт)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 33 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20248399 .