Подијели

Лешинари: Отворено писмо градоначелнику!

Навијачи Борца Лешинари су вечерас на својој званичној веб страници објавили ''Отворено писмо Градоначелнику Бањалуке'' и тиме исказали своје огорчење односом челника највећег Града у Републици Српској према највећим спортским симболима Бањалуке. Саопштење Вам доносимо у цјелости у наставку вијести.

Поштовани господине Гаврановићу,

прије свега Вам се обраћамо као грађани града Бањалуке који су огорчени чињеницом да некадашња Бањалука која је била град спорта данас не постоји. Данас постоји Бањалука пуна паркинга и стубића. Кошарка је одавно угашена, рукомет је на издисају. Рјешење у облику кредита за РК Борац изгледа да је уствари само перфидан план за отимање пословних простора у центру града, који су у власништву рукометног клуба, а који су од непроцјењиве вриједности. Само је питање дана када РК Борац неће моћи да враћа тај кредит због којег ће наставити путем КК Борац. ФК Борац је такође изгубио пословне просторе у центру града који су на никад тачно утврђен начин прешли у приватно власништво, као и милионе и милионе марака и једино се гашењем клуба врши потпуна амнестија одговорних за сву штету нанешену ФК Борац.

Ових дана се прича о гашењу ФК Борац и то на 90. рођендан. Фино сте то смислили, али отворено Вам говоримо да Вам то неће проћи. Како Вас није срамота изјавити да ФК Борац није ваша обавеза. Да ли смо ми навијачи постављали људе у фотељу ФК Борац који су направили огромне дугове??? Да ли је стадион на којем кочите изградњу помоћних терена на удружењу навијача??? Господине градоначелниче, ако Борац и други симболи града нису ваша брига, питамо Вас, шта је ваша брига у нашем граду???

Понављамо да клуб који живи 90 година и који је симбол Бањалуке и Крајине нећете угасити. Ако би се Вас питало, очигледно да Бањалука која је највећи град у Републици Српској не само да не би имала клуб који ће се такмичити у највишем рангу БиХ, него Бањалука не би имала клуб ни у једном спорту. Шта друго очекивати ако се овако настави поступати према бањалучким клубовима. ФК Борац је добијао три, па чак и четири пута већи износ из буџета града у годинама када је испадао из Премијер лиге и то је само примјер вашег немара према нашој светињи. Зато по ко зна који пут наглашавамо да је градска управа главни кривац стања у коме се налази ФК Борац и питамо се зашто до сада нико никада није одговарао ни за једну марку дуга направљеног у ФК Борац!

У Бањалуци

11.11.2015. године.

Клуб навијача ''Пријатељи клуба ФК Борац''

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 48 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20261513 .