Подијели

Прес-конференција пред Хаслум

Рукометашима Борца "не цвјетају руже" у петој по реду сезони Газпром лиге, али овог викенда имају велику прилику да пласманом у треће коло Купа EHF, посљедњем прије групне фазе другог по јачини евро-такмичења, "залијече ране" из регионалног такмичења. Дворшекови пулени у недјељу од 20:15 часова, у дворани Борик, дочекују екипу норвешког Хаслума, шампиона те земље из 2011. године и освајача Купа из 2013. године, којег су у првој утакмици, у граду Бекестуа, савладали резултатом 28:29.

У појединим тренуцима тог меча Дворшекови изабраници имали су и предност од 8 голова (9:17, 14:22), међутим у посљедњих 15 минута домаћи су појачали темпо и у град на Врбасу стижу са само једним голом минуса. У табору Великана из Господске улице убијеђени су у пролаз и пласман у посљедњу квалификациону рунду прије, како рекосмо, такмичења по групама.

- У првој утакмици одиграној у Норвешкој забиљежили смо прву побједу у званичним утакмицама у текућој сезони, која нам је много значила када је психолошки аспект у питању. Прије тог меча у екипу се увукао губитнички менталитет па смо побједом у Норвешкој поправили расположење и стекли више вјере у себе. У првом окршају 45 минута играли смо дисциплиновано, тактички зрело и паметно, свели их на игру "6 на 6" и наметнули свој ритам, међутим у посљедњих 15 минута видјели смо коли Хаслум може да буде опасан. Карактерише их брзина и ако нешто могу, то је да трче и уколико не наметнемо свој ритам, имаћемо проблема да остваримо зацртани циљ. Борац мора у појединачном и тимском смислу да одигра најбољу утакмицу у досадашњем току сезоне како би изборио наступ у трећем колу. Ја сам увјерен да ови момци то могу, вјерујем да су бољи од Норвежана. Такође, желио бих и да дворана Борик буде пуна јер је рукомет спорт "број 1" у Бањалуци, те да заједно са нашим навијачима прославимо пласман у наредни круг – рекао је шеф стручног штаба Борис Дворшек на данашњој конференцији за новинаре.

Најефикаснији појединац у редовима Борца у првој утакмици био је искусни Младен Бојиновић са 6 голова.

- Екипу Хаслума морамо да схватимо озбиљно, налази се при врху табеле у норвешкој лиги, а имали смо прилику да у септембру гледамо тим Елверума на квалификационом турниру за пласман у Лигу шампиона и увјеримо се још једном какав рукомет гаје норвешки клубови. Показали смо у првој утакмици да можемо да играмо на високом нивоу иако нам се у посљедњих 15 минута десио пад. У недјељу смо спремни да "гриземо" 60 минута јер смо остали дужни нашим навијачима након пораза од аустријске Алпле – истакао је Бојиновић.

Утакмицу Газпром лиге против Мешкова, која је одиграна само два дана након дуела са Хаслумом, због повреде препона пропустио је Бранислав Обрадовић.

- Дуел са Хаслумом нам је најважнији након квалификационог турнира за Лигу шампиона. Акценат смо ставили на европске наступе и пролаз у треће коло би нам много значио. Можда је и боље што смо у првој утакмици забиљежили само минималан тријумф да у Бањалуци не би дошло до опуштања. Очекујем нови тријумф и позивам наше навијаче да дођу у дворану Борик, како бисмо га заједно прославили – рекао је Обрадовић.

(борац-спорт, фото: М. Михајловић)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 38 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20260929 .