Подијели

Дворшек: Очекује нас доста посла

Рукометаши Борца су у оквиру шестог кола Газпром лиге убједљиво поражени од Загреба резултатом 21:35, па нови тренер Борис Дворшек, који је на клупи клуба из Господске улице замијеио Игора Рађеновића, тако није могао да се похвали успјешним дебијем као шеф стручног штаба троструког освајача дупле круне у БиХ.

- Честитао бих, прије свега, Веселину Вујовићу на оствареним резултатима прво у прошлој сезони, а потом и на улазу у текућу. Реалност је да је Загреб за нас у овом тренутку други рукометни свијет и резултат је сасвим реалан. Нас очекује доста посла, Загреб је у далеко бољој форми и боље покривен на свим позицијама и овом тренутку не можемо да се мјеримо са њима. Наша реалност у лиги су Спартак, Макс и Војводина – рекао је Дворшек на синоћњој конференцији за новинаре и наставио у истом тону:

- Оно што сам рекао првог дана у Борцу тврдим и данас. Наша екипа је у форми као да је нпр. данас 28. у мјесецу  и да имамо отприлике мјесец дана до прве званичне утакмице. Осим тога, у екипу се увукао губитнички менталитет и покушавамо да радимо на томе кроз разговоре са играчима, бодрење и позитиву на тренингу, међутим поред тога нама је потребна једна велика побједа како би се ствари окренуле према горе. Морамо пуно да радимо, да дигнемо форму и да некога побиједимо како би се екипи вратило самопоуздање јер су једноставно играчима "пале главе" након лошег уласка у сезону. Оно што мене весели јесте то да смо у појединим дијеловима утакмице изгледали добро у одбрани, али су они, морам и то да кажем, трајали веома кратко. Са друге стране, морамо да будемо агресивнији јер уз само 2-3 искључења не може да се добије утакмица. Такође, морамо да порадимо и на дисциплини у фази напада јер шутира кад ко стигне али то није ствар која може да се ријеши за 4 заједничка тренинга колико сам одрадио са екипом. Сигурно је да ћемо за мјесец, два или три изгледати боље, ова екипа може и мора да изгледа боље и сваки играч мора да прихвати своју улогу. Једноставно, сваки играч мора да прихвати да, кад играмо код куће, приступ утакмици мора да буде бољи јер играмо у својој дворани, пред својим навијачима, гдје морамо да дамо све од себе, а неки рукометаши против Загреба то нису учинили – истакао је Дворшек, осврнувши се и на распоред Борчевих утакмица у наставку сезоне.

- Распоред је такав да имамо доста пута јер нас након утакмице са Загребом одмах очекује пут у Норвешку и прва утакмица другог кола Купа EHF са Хаслумом у суботу, потом у понедјељак гостовање Мешкову у Газпром лиги, тако да имамо мало времена за тренинг, а тренинзи су нам у овом тренутку најпотребнији – рекао је Дворшек.

Можда и најсвјетлија тачка синоћ био је голман Тибор Иванишевић, који је зауставио 14 шутева гостујућих рукометаша.

- Честитам Загребу на оствареној побједи и желим им много среће у наставку сезоне. Што се тиче нас, знали смо да нас чека тешка утакмица и да смо играли тешке утакмице у претходном периоду, те да нисмо остваривали резултате какве смо очекивали. Против Загреба смо се надали неком резултату који би могао да нас покрене, али смо поново правили грешке које правимо на свакој утакмици и то је довело до оваквог резултата. Надам се да ће у наредном периоду услиједити и добри резултати, а можда је баш утакмица са Хаслумом у Норвешкој прекретница, можда ћемо баш тамо уписати ту побједу коју чекамо од почетка сезоне – истакао је Иванишевић.

(борац-спорт, фото: борац-спорт)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 48 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20261900 .