Подијели

Борис Дворшек замијенио Рађеновића

Само дан након што је смијењен досадашњи тренер Игор Рађеновић, рукометаши Борца добили су новог "шефа", који је данас и званично представљен на конференцији за новинаре. Наиме, на упражњену клупу сјешће 45-годишњи Борис Дворшек, некадашњи шеф стручног штаба Загреба, са којим је освојио двије титуле првака Хрватске, два Купа, те једну SEHA лигу.

Дворшек је рођен у Загребу 9. новембра 1970. године, а тренерским послом бави се од 1989. године. Дипломирао је на Вишој тренерској школи на Кинезиолошком факултету у Загребу, посједује тренерску А лиценцу потврђену од странеХрватског рукометног савеза, а такође је и члан Управног одбора Удружења рукометних тренера Хрватске.

Први тим Загреба тренирао је од марта 2013. до септембра 2014. године и за то вријеме, како рекосмо, освојио двије шампионске титуле и два Купа Хрватске, те SEHA лигу у сезони 2012-13. Годину дана касније, у истом такмичењу освојио је треће мјесто.

Такође, Дворшек је од октобра 2010. до септембра 2012. године обављао функцију помоћног тренера хрватске женске рукометне репрезентације, те у том периоду учествовао на Европском првенству у Данској и Норвешкој 2010. године (9. мјесто), Свјетском првенству у Бразилу 2011. године (7. мјесто) и Олимпијским играма у Лондону 2012. године (6. мјесто). Са Женским рукометним клубом Трешњевка је у сезони 2006-07 стигао до полуфинала Challenge купа.

- Част ми је да будем тренер једног тако великог клуба као што је Борац, посебно када обратите пажњу на сва имена која су играла у овом клубу. Борац је клуб са богатом историјом и један је од најславнијих на просторима бивше Југославије. Што се тиче екипе, евидентан је спој младости и искуства, а што се тиче амбиција, поред дупле круне у БиХ, желимо да се пласирамо међу првих шест екипа у Газпром лиги – рекао је, између осталог, Дворшек на данашњем званичном представљању.

Иначе, према ријечима директора РК Борац Владимира Бранковића, Борис Дворшек је са челницима клуба из Господске улице договорио сарадњу најмање до краја текуће такмичарске сезоне, с тим што ће функцију првог тренера званично преузети 1. октобра, тако да ће екипу на предстојећа два гостујућа сусрета у регионалном такмичењу, против Макса у Струмици 23. и Нексеа у Нашицама 26. септембра водити помоћни тренер Александар Међедовић.

Прва утакмица на којој ће Дворшек сједити на клупи биће домаћи сусрет управо са Загребом 6. октобра у дворани Борик, након чега слиједи прва утакмица другог кола Купа EHF против Хаслума у Норвешкој.

Ускоро видео-снимак са конференције за новинаре...

 


(борац-спорт, фото: борац-спорт)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 41 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20247542 .