Подијели

Одржана посљедња конференција за новинаре пред почетак турнира

До почетка квалификационог турнира за пласман у рукометну Лигу шампиона, који се одржава у бањалучкој спортској дворани Борик, остао је још само један дан. 27 мјеста у групној фази елитног клупског такмичења већ је заузето, још само једно је остало упражњено, а за попуну истог сутра и прекосутра бориће се шампиони БиХ, Аустрије, Норвешке и Холандије: Борац, Алпла, Елверум и Лимбург.

У првом полуфиналном дуелу, који се игра сутра од 17:30 часова, играју Елверум и Лимбург, а од 20 часова у, не сумњамо, крцатој дворани Борик, снаге ће одмјерити Борац и Алпла. Сутрадан, у истим терминима, биће одиграни и мечеви за пласман.

Како смо већ навели у уводном параграфу, а такође говорили и претходних дана, само освајач турнира ће изборити наступ у Лиги шампиона. Другопласирани и трећепласирани тим такмичење у Европи настављају од трећег кола Купа EHF, док ће посљедњепласирани тим европску причу наставити у другом колу истог такмичења.

Поводом предстојећег турнира, данас је у просторијама РК Борац одржана још једна конференција за новинаре, на којој су се присутнима обратили директор Владимир Бранковић, тренер Игор Рађеновић и средњи бек Стефан Јанковић, од којег се очекује да буде једна од главних покретачких снага тима на путу ка испуњењу снова – пласману у европску елиту.

Први оперативац клуба истакао је да је до сада завршено 95 посто посла око техничке организације турнира.

- При крају смо са обавезама, а остало је још да у Бањалуку стигне одређена роба, која је стопирана на граници, али то ће бити ријешено током дана. Што се тиче продаје карата, морам да кажем да смо изненађени интересовањем Бањалучана и рукометне јавности уопште за предстојећи рукометни спектакл јер је до јуче продато преко 1000 улазница што је одличан број, посебно ако се зна да су прошле године у ово доба улазнице дијељене бесплатно, а људи их нису узимали. Амбиције не кријемо – желимо да се пред домаћом публиком пласирамо у Лигу шампиона и вјерујем да ће дворана Борик прекосутра славити – рекао је Бранковић.

Тренер Игор Рађеновић осврнуо се на припремни период, али и детаљније указао одакле пријети највећа опасност када је у питању први ривал клуба из Господске улице на турниру, Алпла.

- Екипа је физички добро спремљена. Одиграли смо потом 5 контролних утакмица, на којима смо имали доста проблема у појединим аспектима игре, поготово када је требало да се игра за резултат. Недостајали су нам играчи који у кључним моментима знају да "стану на лопту", односно да на доведу до побједе. Сада смо јачи за Бојиновића и Тривунџу, који посједују то искуство и оптимистично дочекујемо прву наредну утакмицу коју играмо против Алпле. Аустријанци играју јаку одбрану 6-0, а на голу имају одличног голмана Голуба Докнића. Из те одбране развијају јако добру контру и полуконтру преко крила Кнаута и Вебера, као и пивотмена Козине. Што се тиче позиционог напада, највећа опасност пријети од бекова Шлингера и Танасковића, који су одмарали у прве двије утакмице аустријског шампионата. У суперкупу су након првог полувремену губили са 7 голова разлике, прекјуче против Леубена у првенству са чак 8 и иако су на крају били поражени, успијевали су да се врате и у одређеним моментима стигну до изједначења, што говори да су права германска школа рукомета и да се не предају до посљедњег секунда. Као тим су заједно на окупу већ неколико сезона, са друге стране Борац је драстично измијенио тим у односу на прошлу сезону, а једна од наших мањкавости је и та што су нам се Младен и Срђан прикључили тек у понедјељак. Међутим, највећа наша предност у односу на Алплу је домаћи терен и надам се да ћемо на крилима наше публике стићи до финала, а онда шта буде – рекао је Рађеновић.

Борац и Алпла су већ једном одмјерили снаге у квалификацијама за Лигу шампиона. Било је то у септембру 2013. године, када је један од турнира одржан у Новом Саду. Борац је тада од Аустријанаца поражен у мечу за треће мјесто резултатом 25:17, али је, како тврди Рађеновић, ситуација у Борцу сада неупоредиво боља него тада.

- Клуб је тада био у расулу, ми практично тад нисмо обавили ни припреме, тако да су нас лако побиједили са предношћу од осам голова. Сада је ситуација потпуно другачија: клуб се консолидовао, имамо бољи играчки кадар, а прошли смо и припреме, што је најважније – истакао је Рађеновић.

Сигурно најјача линија Борчевог тима у овом тренутку је бековска, коју Младен Бојиновић, Срђан Тривунџа, Бранислав Обрадовић, Даворин Вујовић... а изузетно важна карика је и Стефан Јанковић, један од најбољих Борчевих рукометаша у прошлој сезони.

- Откако смо прољетос постали шампиони БиХ, у мислима нам је само квалификациони турнир за Лигу шампиона. Сви смо максимално мотивисани и жељно ишчекујемо да истрчимо на паркет дворане Борик. Најважније је да смо сви здрави и да у доброј атмосфери дочекујемо сутрашњу утакмицу и, надам се, недјељно финале – навео је Јанковић.

Уколико изборе наступ у Лиги шампиона, рукометаши Борца ће играти у групи Д, у којој су још украјински Мотор, дански Скјерн, македонски Металург, швајцарски Шафхаузен и румунски Баја Маре.

 


(борац-спорт, фото/видео: борац-спорт)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 57 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20214331 .