Подијели

''Црвено-плави'' пропустили шансу за тријумф над Горењем

Рукометаши Борца пропустили су велику прилику да у својој првој утакмици на 47. ТВ турниру шампиона у Добоју савладао екипу словеначког Горења, прошлосезонског учесника завршног турнира Купа EHF, и тако се можда умијешају у борбу за освајање првог мјеста у групи Б и пласман у финале.

Изабраници Игора Рађеновића и Александра Међедовића већим дијелом меча били су у резултатској предности, која је у појединим моментима износила и шест голова, али су Словенци у другом полувремену, захваљујући одбранама некадашњег чувара мреже Борца Бењамина Бурића преокренули резултат и стигли до другог тријумфа у Добоју, након што су на премијери савладали репрезентацију Саудијске Арабије резултатом 31:20.

Дуел Борца и Горња на стадиону спортских игара у Добоју почео је идеално за наше рукометаше, који су већ након пет минута стигли до предности од 3 гола (0:3), уз три одбране Тибора Иванишевића. Убрзо је на семафору писало 1:5, што је приморало тренера Горења Грегора Цвијича да затражи минут одмора. Словенци су успјели након тога да дођу до даха и смање предност Борца на два гола (6:8), одмах потом је и Рађеновић искористио право на тајм-аут, послије којег су његови пулени постигли четири везана поготка за +6 (6:12), а на одмор између два полувремена отишли са предношћу од 4 гола (12:16).

Двадесет минута прије краја меча "црвено-плави" су на свом конту имали пет голова више у односу на Горење (13:18), међутим, на несрећу Борчевих рукометаша, од тог момента, па до посљедњрг звука сирене, сјајно је своју мрежу бранио бивши голман Борца Бењамин Бурић. Из минута у минут, захваљујући Бурићевим интервенцијама, којих је до краја скупио чак 15, Словенци су подизали самопоуздање и у 52. минуту први пут стигли до вођства (23:22). Минут и по прије краја, при резултату 25:24, соло-акцију голом није крунисао Ратко Николић, Бурић је зауставио његов шут, а коначан резултат поставио још један бивши члан Борца, његов брат Сењамин.

Најефикаснији појединац у Борчевом дресу био је Стефан Јанковић са 11 голова, док су по четири постигли Мирко Микић и Даворин Вујовић. Тибор Иванишевић заиставио је 12 шутева рукометаша Горења.

Другу утакмицу на 47. ТВ турниру шампиона у Добоју Борац ће одиграти сутра са почетком у 19:15 часова против новосадске Војводине, која је данас тешком муком, резултатом 25:24, савладала репрезентацију Саудијске Арабије.

БОРАЦ: Иванишевић, Ефендић, Хушић, Обрадовић 1, Микић 4, Њежић 2, Ћеранић, Вујовић 4, Николић 2, Јанковић 11, Милошевић, Станковић, Павић, Мијатовић, Ћелић. Тренер: Игор Рађеновић.

(борац-спорт)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 48 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20250549 .