Подијели

Прес-конференција пред Младост

У прва два премијерлигашка кола, у дуелима са Жељезничаром и Вележом у Бањалуци и Мостару, Великан из Платонове освојио је четири бода и са доста оптимизма дочекујe сутрашњи дуел трећег кола елитног ранга са дебитантом у истом, екипом Младости из Добој-Какња.

Тим Младости након првих 180 минута не зна за тријумф. На старту текућег шампионата екипа коју са клупе предводи некадашњи тренер Борчевог суботњег ривала Вележа Ибро Рахимић поражена је у Приједору од Рудара резултатом 3:0, да би у првој домаћој утакмици, одиграној на стадиону Камберовића поље у Зеници против Славије, донекле поправили утисак са премијере, али више од освајања једног бода нису могли да учине.

Пред овај сусрет, шеф струке Борца Владо Јагодић је опрезан.

- Меч против дебитанта у лиги ће нам сигурно бити тежи него онај који смо одиграли у првом колу против Жељезничара. Ово је први пут да Борац у текућој сезони мора да преузме улогу фаворита, а сви добро знамо шта то значи за једну младу екипу каква је наша. Надам се да ће нам на путу ка успјеху помоћи и публика, коју прижељкујем у што већем броју. Било би идеално када би стадион био испуњен као против Жељезничара јер је то нашим момцима потребно – рекао је Јагодић на данашњој конференцији за новинаре.

Данас су јавности представљена и посљедња, бар за сада, два појачања клуба из Платонове улице: голман Бојан Јовић и централни везни фудбалер Милан Стојановић, стријелац два прелијепа поготка на пријатељској утакмици са трнском Слогом (5:0), одиграној у сриједу на Градском стадиону.

- Задовољство ми је и част што су данас Милан и Бојан поред мене на конференцији за новинаре. Сматрам да смо погодили са појачањима, сада имамо два подједнако квалитетна чувара мреже, а знатно смо јачи и у везном реду, гдје сам често имао замјерки. План је да се ускоро доведе и још један нападач, али о томе не могу конректно да говорим у овом тренутку – истакао је Јагодић.

Такође, Јагодић је додао да ће убудуће бити пракса да играчи са мањом минутажом играју сриједом пријатељску утакмицу са једном од екипа из оркужења, али да то неће бити случај сљедеће седмице јер се дерби 4. кола Премијер лиге против Слободе игра већ у петак (14. август) због ТВ преноса.

Стријелац изједначујућег гола у дуелу са Вележом, као и једног поготка против Слоге Тони Јовић истиче да екипа не размишља ни о једном другом исходу сутра осим о побједи.

- Јесмо млада екипа, али смо резултатима у прва два кола показали да никоме са нама неће бити лако играти, а поготово на Градском стадиону. Забиљежили смо четири бода у прве двије утакмице и размишљамо само о томе да те бодове овјеримо сутрашњом побједом – категоричан је Јовић.

Јовић: Никад млађа, никад потентнија екипа у каријери

Веома добру партију у пријатељској утакмици са чланом Друге лиге Републике Српске пружио је и новопридошли чувар црвено-плаве мреже Бојан Јовић.

- Хвала Богу што су се разговори завршили на обострано задовољство и хвала мом агенту Немањи Тешићу који је био покретач цијеле приче око преласка у Борац. Никад у животу нисам стигао у једну тако младу а тако талентовану екипу. Привукао ме је и систем рада код тренера Јагодића, који је први тренер у БиХ који ми је рекао да више воли да побиједи на утакмици резултатом 5:4 него 1:0. Мука ми је од тренера који кажу "дај да не примимо гол, ваљда ћемо га постићи" – рекао је 33-годишњи голман.

Стојановић: Деби је био лијеп

Милан Стојановић, фудбалер који је у редове Борца стигао из редова Слоге из Петровца на Млави, већ на првој утакмици је показао да ће бити истинско појачање. Постигао је два прелијепа гола са преко 25 метара, први из игре, а други из слободног ударца, и приликом измјене у 70. минуту заслужио велики аплауз са трибина Градског стадиона.

- Лијепо је било на дебију за Борац, али то је била само пријатељска утакмица а најважније је сада оно што нам прво слиједи, а то је меч са екипом Младости. Вјерујем да ће још већи аплауз сутра добити цијела екипа – скромно говори 27-годишњи везиста, који је у прошлој сезони за српског прволигаша постигао 12 голова.

Борац – Бари 25, 26. или 27. августа

Новинарима се данас обратио и директор Борца Роберт Зрилић, најавивши пријатељску утакмицу са италијанским друголигашем Баријем, која ће бити одиграна крајем августа. Зрилић је истакао да је договорено 99 % појединости око организације те утакмице, те да ће Борац, у зимском припремном периоду, бити гост италијанског клуба на тријагоналу, на којем ће, поред Борца и Барија, играти и мостарски Зрињски, који ће такође крајем августа играти против Италијана у Мостару.

Треба свакако истаћи да трошкове боравка делегације Барија у Бањалуци сноси сами Италијани, преко свог генералног спонзора.

(борац-спорт, фото: Бојан Јаковљевић – mondo.ba)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 14 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20213791 .