Подијели

Прес-конференција пред Вележ

Протеклог викенда једна пријатна традиција је настављена, предстојећег је пред изабраницима Владе Јагодића тежак задатак да прекину једну непријатну. У првом колу Премијер лиге бањалучки Борац је на Градском стадиону савладао екипу сарајевског Жељезничара резултатом 1:0 и тако забиљежио четврту домаћу првенствену побједу над Сарајлијама у исто толико мечева, а укупно осму у посљедњих 9 окршаја у Платоновој 6.

Сутра ће "црвено-плави" бити у мисији прекидања негативне традиције коју имају у дуелима са мостарским Вележом на стадиону у Врапчићима. Клуб из Платонове улице никада није савладао мостарске "рођене" на њиховом стадиону откако постоји Премијер лига БиХ, а само два пута је успио да освоји бод, и то у првој заједничкој сезони Премијер лиге (2002-2003, оп.а) и у шампионској сезони, 2010-11, када је екипу са тренерске клупе предводио актуелни шеф стручног штаба Владо Јагодић. Оба меча завршена су резултатом 0:0.

Осим тога, Борац у посљедњих шест премијерлигашких утакмица у Врапчићима није успио да затресе мрежу ривала, а чак 10 пута је вадио лопту из своје мреже. Посљедњи пут једна генерација Борчевих фудбалера успјела је да затресе мрежу Вележа у Врапчићима 28. новембра 2006. године, када је меч завршен резултатом 4:3. Сва три поготка за наш тим на тој утакмици постигао је садашњи тренер пионира Борца Драган Бенић.

- Споменута традиција не треба да нам буде психолошка баријера, већ додатни мотив да поновимо партију какву смо приказали у дуелу са Жељезничаром. Традиције постије да би се рушиле, а и мени као тренеру је додатни изазов да покушам да побиједим Вележ у Мостару. Тим Вележа је практично остао исти од маја, кад смо играли са њима у посљедњем колу прошлог првенства, са изузетком Јована Благојевића, који сад наступа за Жељезничар и којег смо имали прилику да видимо на дјелу, и Анела Хебибовића, који је стандардни члан стартне поставе Сарајева. Што се Борца тиче, у комбинацији за тим враћају се Небојша Рунић и Стојко Кикић, који нису имали право наступа у првом колу због картона, док не можемо да рачунамо на Милана Стојановића и Бојана Јовића, за које још увијек није стигла потребна документација, тако да ће њих двојица право наступа стећи у трећем колу, када на Градском стадиону дочекујемо Младост – рекао је шеф стручног штаба Владо Јагодић на данашњој конференцији за новинаре.

На проби у редовима Великана из Платонове и даље се налази млади штопер Елмир Мухић, а челници клуба и даље трагају за још једним фудбалером, који би појачао нападачку линију.

- Мухић је висок, љевак, 1994. годиште и тренутно је на проби. Данас ће одрадити тренинг са Крупом, сутра ће у њиховим редовима одиграти једну утакмицу, а добиће прилику и у сриједу на Градском стадиону, гдје од 18 часова играмо контролну утакмицу са трнском Слогом. Што се тиче нападача, неколико имена је у оптицају, али у јавност нећемо излазити док сарадња не буде озваничена. Спомињу се 4 имена, али о том потом – истакао је Јагодић.

Стријелац јединог гола у сусрету са тимом са Грбавице Петар Илић такође истиче да кључ успјеха на стадиону у Врапчићима лежи у приступу утакмици.

- Уколико приступимо мечу као што смо то урадили у недјељу против Жељезничара, не видим ниједан други разлог да се у Бањалуку не вратимо са позитивним резултатом. Побједа над Жељезничаром нам је подигла самопоуздање, пошто смо најмлађа екипа у лиги. Јако ми је драго што сам својим голом ријешио тај сусрет и вјерујем да ћу наставити у истом стилу – навео је Илић на данашњем обраћању медијима.

Утакмица између Вележа и Борца почиње у 17 часова, уз директан пренос на БХТ1, а главни судија је Сарајлија Ирфан Пељто.

(борац-спорт, фото: борац-спорт, Небојша Шатара - mondo.ba)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 37 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20248725 .