Подијели

Прес-конференција пред Жељезничар

Припремни период је завршен, од викенда креће борба за бодове! Премијерлигашке лопте закотрљаће се крајем јула широм Босне и Херцеговине, између осталог и у Бањалуци, гдје ће изабраници Владе Јагодића, у једном од највећих дербија елитног фудбалског ранга у БиХ, дочекати екипу сарајевског Жељезничара, која је и ове сезоне један од главних кандидата за освајање шампионске титуле.

Предвођени тренером Миломиром Одовићем, некадашњим шефом стручног штаба клуба из Платонове улице, са којим је у сезони 2007-08 изборио повратак из Прве лиге РС у Премијер лигу, фудбалери клуба са Грбавице остварују одличне резултате. У текућој такмичарској сезони одиграли су 4 утакмице, све четири у квалификацијама за Лигу Европе – против малтешког Балзана и мађарског Ференцвароша, забиљежили четири побједе уз 6 постигнутих голова, а ниједном у тих 360 минута нису вадили лопту из своје мреже.

Сарајлије су у Премијер лиги посљедњи пут поражене 2. новембра 2014. године, када их је у 13. колу прошле сезоне савладао градски ривал Сарајево резултатом 1:2. Од тада су сарајевски "плави" нанизали 17 првенствених мечева без пораза, што им је на крају донијело друго мјесто на табели и пласман у Лигу Европе. Када се томе дода да Одовић у овом тренутку на располагању има можда најјачу нападачку линију у шампионату, коју чине некадашњи чланови Борца Јоцо Стокић и Огњен Ђелмић, који су сјајним партијама у сезони 2013-14 донијели у град на Врбасу јесењу титулу, те најбољи стријелац Премијер лиге из прошле сезоне Риад Бајић са 15 голова и искусни Зоран Кокот, стријелац осам голова у прошлој сезони (5 у дресу Славије, 3 у дресу Жељезничара), јасно је да никад млађи тим Борца очекује никад тежи посао да на старту забиљежи повољан резултат.

Ипак, у табору "црвено-плавих", упркос свему горе наведеном, поручују да се и Борац доста тога пита пред својим навијачима и потајно прижељкују да се понови 5. октобар 2014. године, када је Борац савладао Жељезничар резултатом 1:0 голом садашњег члана гостујућег табора Јоце Стокића.

Газпром генерални спонзор, стижу још три фудбалера?

Медијима се данас, поред шефа стручног штаба Владе Јагодића, капитена Александра Субића и новајлије Србољуба Јандрића, који ће, послије чувара мреже Бранислава Ружића, бити најстарији Борчев фудбалер на терену (1991. годиште), обратио и предсједник клуба у оставци Драшко Илић, који је истакао да се воде преговори са фирмом Газпром која би лако могла да постане генерални спонзор клуба.

Такође, Илић је напоменуо и да ће нови члан Борца постати Милан Стојановић, а да се преговори воде са још два фудбалера: Мићом Кузмановићем и Данилом Ковачевићем.

Милан Стојановић је рођен 10. маја 1988. године у Лесковцу, игра на позицији централног везног, а први клуб му је била Власина из Власотинаца. Услиједили су затим Локерен, Бежанија, Радник Сурдулица, Раднички Свилајнац, а посљедње три сезоне провео је у редовима Слоге из Петровца на Млави. У прошлој сезони је у дресу овог клуба, који наступа у Првој лиги Србије (друголигашки ранг), постигао 12 голова.

Мићо Кузмановић рођен је 18. марта 1996. године у Добоју, члан је младе репрзентације БиХ, а јавности је познат по наступима у градачачкој Звијезди и Јагодини. Данило Ковачевић је рођен 26. октобра 1989. године, игра на позицији класичног нападача, а посљедњи клуб био му је, као и Стојановићу, Слога из Петровца на Млави.

Такође, данас је на конференцији за новинаре представљено седам нових фудбалера Великана из Платонове: Србољуб Јандрић, Стојко Кикић, Синиша Саничанин, Миле Паштар, Немања Видовић, Демир Јакуповић и Звездан Ђорђиловић.

 


(борац-спорт)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 34 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20212861 .