Подијели

Милан Радовић нови предсједник РК Борац

Генерални директор Нове банке Милан Радовић добио је данас повјерење чланова Скупштине Рукометног клуба Борац да у наредном периоду буде предсједник Управног одбора клуба из Господске улице. На ванредној сједници Скупштине, која је одржана у Малој вијећници Банског двора и којој су присуствовала 23 од укупно 31 делегата, Радовић је једногласно изабран на позицију првог човјека клуба, на којој ће замијенити Жељка Василића, који је ту функцију обављао у протекле двије године и који и даље остаје један од чланова Управног одбора.

Све одлуке и закључци на данашњем засједању донесени су једногласно. На почетку данашњег засједања делегати клупске Скупштине, на челу са предсједником тог дијела Светозаром Бајићем, дужности су разријешени поједини неактивни чланови досадашњег сазива Управног одбора: Абас Арсланагић, Драган Татић, Ђуро Чубриловић и Славко Дамјановић. Поред Радовића, у новом сазиву Управног одбора налазе се потпредсједник Маринко Умичевић (Фабрика обуће Бема), Горан Мандић (Wiener осигурање), Игор Јовановић (Нова опрема д.о.о.), Владимир Благојевић (Привредна комора Републике Српске), Жељко Василић (Унион ауто) и Саво Ковачевић (Maxmara д.о.о.).

На обраћању делегатима, новоизабрани предсједник Управног одбора Милан Радовић истакао је да је тренутно горуће питање клуба дуг према повјериоцима (бившим играчима, тренерима)... Сходно томе, донесене су двије одлуке: прва, да се начини споразум о измирењу дугова према свим повјериоцима, и друга, да се код Нове банке подигне кредит у износу од 450 000 КМ на рок од седам година уз фиксну каматну стопу од 5,9 % како би тај дуг био измирен. Кредит би, уговором о цесији, био отплаћиван на основу изнајмљивања пословног простора који користи Mactire pub. Клупске просторије у Улици Веселина Маслеше 15-17 биле би под хипотеком.

Радовић је навео да су клубу у овом тренутку потребна два основна извора финансирања: први, средства из буџета Града Бањалука, а други подразумијева издвајање једног дијела улазница за утакмице које би се продавале одвојено од осталих, а које би куповали спонзори клуба и на тај начин исти и финансирали.

Такође, данас су, на препоруку Основног суда, измијењене одређене ставке клупског Статута. Тако је из Члана 11, став 2, избрисана ставка да се клуб финансира из средстава од игара на срећу, а из Статута је избрисан члан 13, који клубу забрањује организацију истих. Даље, допуњен је и члан 37, који је до сад предвиђао да директора клуба именује Управни одбор. Од данас, Управни одбор именује вршиоца дужности директора, чије именовање мора да потврди клупска Скупштина.

Ко је Милан Радовић?

Милан Радовић рођен је 21. августа 1971. године у Сарајеву, гдје је завршио основну школу. Математичку гимназију је похађао у Сарајеву и Београду, а студије Економског факултета завршио је у Бањалуци. Магистрирао је и докторирао на Економском факултету Универзитета у Новом Саду. Дужност генералног директора Нове банке АД Бањалука обавља од 2010. године.

Радовићу ће ово бити други пут да се налази у најужем руководству клуба из Господске улице: у новембру 2010. године постао је потпредсједник клуба, а из клуба се повукао у јуну 2013. године.

 

(борац-спорт, фото: борац-спорт)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 31 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20254127 .