Подијели

Колумна: Ваљда тако треба!

Неко би рекао да између 1. јула и 4. јула нема неке велике разлике: љето, сунце грије, иде се на Врбас... али велика је разлика: умјесто да Борац свој рођендан 4. јула ишчекује као сваки нормалан слављеник, стрепи хоће ли га његово руководство послати тамо гдје су слични њима послали и Борац Нектар, а свим силама се труде да униште и некадашњег шампиона Европе РК Борац!

Борац Нектару нису могли да парирају на спортском терену, отимали су титуле, чак су поједини слали своје људе да туку Лешинаре јер је била повријеђена њихова сујета. И нису смирили своја ега, па су убацили своје људе и кумове да га докрајче, да њихово КК Поткозарје, да не кажемо Игокеу, клуб из свог села доведу до мегаломанских висина.

И док су по дворани Борик, храму спорта, због разбијених стакала летјели голубови, док су гледаоци добијали срчане ударе због недостатка климе, у Лакташима је саграђен, како они кажу, ''најмодернији спорски објекат'', са ростфрај оградама, огромним дисплејима (о којима је РК Борац, којем су они били потребни за наступ у Регионалној лиги, могао само да сања), и Бог зна чиме још! Нека свита долази у Лакташе, ваљда тако треба!

Да се вратимо на сличне, али актуелне теме и фамозни 1. јул. Тог 1. јула би као требало да се одржи скупштина клуба на којој ће, садашња управа на челу са Драшком Илићем, ако не буде имала помоћ од града и осталих битних фактора који одлучују о свему, због немогућности исплате дуговања, угасити још један бањалучки бренд! Господо, најбоље је само сједити у канцеларији и чекати да неко капне коју марку!

Хвалите се да сте нашли спонзоре! Набројите их! m:tel је већ био у клубу, са њима је само продужен уговор, Јелен такође, иако они за огроман рекламни простор који заузимају на стадиону, плаћају мизеран износ!  Како кажу ''транспарентни извори'' из клуба, за добијање лиценце за наступ у сљедећој сезони Премијер лиге је потребно 200 000 КМ тј. да се исплате бивши тренери и играчи. Исти ти извори кажу да чекамо пар трансфера, па да се то ријеши... не цркни магарче до зелене траве!

Знајући како стручњаци из клуба знају да продају играче, добићемо таман толико да играчи и стручни шта могу два пута да ручају у ресторану у Аквани! И због тог износа предсједник Илић каже да ће угасити клуб, да нема подршке, нема новца... а како, у свој овој беспарици коју спомињете, има новца за наткривање трибине на стадиону са вјештачком травом у вашој Крупи? Док Борчеви омладинци ломе ноге по оној мјесечевој површини иза сјеверне трибине и чекају да се неко од ваших смилује и коначно им направи помоћне терене, у Крупи се монтира кров на трибини! А видјећемо и због чега...

Ових дана је актуелна фарса око намјештања посљедњег кола Прве лиге Републике Српске тј. мечева Пролетер – Рудар и Леотар – Подриње (Рудар је прије посљедњег кола био први, Леотар други, Крупа трећа). И гле чуда: Пролетер побјеђује у посљедњим минутама меча, Подриње такође побјеђује и покреће се поступак против свих клубова због најмештања. Из ФСРС се спомиње одузимање бодова сумњивим екипама и да ће се та одлука, види случајности, донијети 1. јула! Да се Рудару и Леотару неће одузети таман толико бодова да Крупа заигра у Премијер лиги? Ма ко се то нама спрема за Премијер лигу? ''Крупа, мали, организовани спортски колектив'', пресликан примјер из редова изнад са КК Поткозарје!

Хвала предсједниче што се ''борите'' за клуб чији сте предсједник и на чијем сте челу! А ти, Бањалуко, ћути и само дозволи да те јашу, ваљда тако треба!

(аутор: Borac_u_srcu)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 11 guests online
Ви сте посјетилац бр. 17970431 .