Подијели

37 екипа пријављено за Лигу шампиона

За наредну сезону рукометне Лиге шампиона пријавило се укупно 37 екипа, међу којима је и троструки освајач дупле круне у БиХ, бањалучки Борац. 25 тимова мјесто у жријебу за европску рукометну елиту стекло је кроз државна првенства, 12 клубова поднијело је захтјев за учешће, а коначну потврду о учесницима групне фазе и квалификација донијеће челници Европске рукометне асоцијације на састанку који ће бити одржан у петак и суботу у Кракову.

Европска кућа рукомета знатно је измијенила постојећи систем такмичења у Лиги шампиона. До сада су се у групној фази такмичила 24 тима подијељених у 4 групе, а по 4 првопласирана настављала би такмичење у елиминационој фази. Међутим, одлуком EHF-a, број тимова у групној фази повећан је на 28, двије групе ће бројати по 8, а двије по шест тимова.

25 клубова који су обезбиједили наступ у Лиги шампиона кроз националне шампионате су: Алпла (Аустрија), Борац (БиХ), Мешков (Бјелорусија), Загреб (Хрватска), Колдинг (Данска), Барселона (Шпанија), Натурхаус Ла Риоха (Шпанија), ПСЖ (Француска), Кил (Њемачка), Рајн-Некар Левен (Њемачка), Веспрем (Мађарска), Вардар (Македонија), Лајонс (Холандија), Елверум (Норвешка), Виве Таурон Киелце (Пољска), Порто (Португал), Баја Маре (Румунија), Чеховски медведи (Русија), Цеље Пивоварна Лашко (Словенија), Војводина (Србија), Кадетен Шафхаузен (Швајцарска), Татран (Словачка), Кристијанштад (Шведска), Бешикташ (Турска) и Мотор (Украјина).

12 екипа које су такође аплицирале за наступ су: Нексе (Хрватска), Скјерн (Норвешка), Монпеље (Француска), Нант (Француска), Сент-Рафаел (Француска), Фленсбург (Њемачка), Магдебург (Њемачка), ПИК Сегед (Мађарска), Металург (Македонија), Орлен Висла Плок (Пољска), Горење (Словенија) и Алингсас (Шведска).

Европска рукометна федерација одлучиће, на основу 8 критеријума, којих 25 клубова ће заузети 25 мјеста у групној фази. Преосталих 12 екипа играће квалификационе турнире (три турнира по 4 екипе), са којих ће само побједници изборити наступ у такмичењу по групама.

Што се тиче групне фазе, у групама А и Б наступиће по 8 тимова. Првопласирани тимови пласираће се директно у четвртфинале, док ће екипе пласиране од другог до шестог мјеста разигравати за пласман међу 8 најбољих. У групама Ц и Д играће по шест екипа, а само двије првопласиране наставиће такмичење у осмини финала.

Жријеб квалификационе и групне фазе биће обављен 26. јуна у сједишту Европске рукометне асоцијације у Бечу, а квалификациони турнири играју се 5. и 6. септембра.

(борац-спорт)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 30 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20260422 .