Подијели

БОРАЦ ОДБРАНИО ТИТУЛУ!

Трећа титула за рукометаше!

Рукометаши Борца по трећи пут су постали шампиони Босне и Херцеговине! "Црвено-плави" су синоћ, у трећој утакмици финалне серије за првака, у дворани студентског кампуса, савладали екипу Извиђача резултатом 34:30 и тако резултатом 3:0 у доигравању освојили трећу шампионску титулу у низу. Тако су Бањалучани "прешли пола пута" када је у питању одбрана дупле круне, коју су освајали у претходне двије сезоне: прилику да поново освоје и Куп имаће 30. и 31. маја, када се игра завршница тог такмичења, на којој је Борац, у конкуренцији са Изиђачем, Челиком и Гораждем поново велики фаворит.

У првих тридесет минута синоћње утакмице Борац је у неколико наврата био у предности од три гола (7:4, 14:11, 17:14 – резултат након 1. полувремена, оп.а.), али никако Рађеновићеви играчи нису успијевали да направе озбиљнију разлику. На старту другог полувремена Борац први пут стиже до предности од четири гола (18:14), међутим гости се не предају и у 37. минуту долазе до неријешеног резултата (19:19). Недуго потом на семафору је писало 21:21, након чега је тренер Игор Рађеновић по први пут у игру увео ровитог Срђана Тривунџу.

Десет минута прије краја, на крилима синоћ феноменалног Станка Абаџића, "црвено-плави" поново стичу +3 (29:26), али у наредна три минута гости праве нову серију за ново изједначење (29:29). Тада се поновила ситуација као из претходне двије утакмице финалне серије – Борац у посљедњим минутима серијом голова, захваљујући превасходно великом искуству и квалитету, "ломи" ривала. Ношени огромном подршком препуне дворане у кампусу, првенствено Лешинара, Борац постиже четири везана гола за 33:29, а као шлаг на торту дошао је погодак Ратка Николића за 34:30 3 секунде прије краја меча.

Сјајно вече имао је голман Станко Абаџић, који је зауставио чак 21 шут рукометаша Извиђача.

- Само играчи, стручни штаб и управа клуба знају како смо освојили ову титулу. Имамо добре услове за тренинге, квалитетно радимо, али финансијска ситуација у клубу није сјајна, те стога ова титула још више добија на значају. Надам се и да ћемо завршницу Купа играти пред својим навијачима и да ћемо стићи до дупле круне. За трећу побједу над Љубушацима и потврду титуле заслужна је цијела екипа. У овој утакмици одскочио сам ја, у Купу ће већ неко други – истакао је Абаџић.

Најефикаснији појединац у Борчевом дресу синоћ је био Мирко Микић, постигавши 11 голова.

- Честитао бих својим саиграчима јер смо успјели да освојимо трећу титулу у низу. Прелијеп је осјећај подићи нови трофеј, а надам се да ћемо то учинити и 31. маја, након што се заврши финална утакмица Купа БиХ. Честитао бих и играчима Извиђача на одличној игри и сигуран сам да овај тим може да нас угрози на врху уколико остане на окупу годину-двије. Ниједан од три меча није био лак, сваки смо преломили у самој завршници, у посљедњих 5-10 минута. Сматрам да је ова екипа Борца једна од најбољих која је играла Премијер лигу, а играм је већ 12-13 година – навео је Микић.

Синоћ су се обистиниле ријечи тренера Игора Рађеновића, који је у најави утакмице истакао да ће трећи сусрет бити тежак као и претходна два.

- Били смо у предности током првог дијела, добро почели и друго, али нам се десио пад у игри који је Извиђач искористио, изједначио и мало им је недостајало да нас изненаде и уведу серију у 4. утакмицу. Ипак, захваљујући сјајном Абаџићу, који је одбрана носио остатак тима, успјели смо меч да приведемо на жељени начин. Окрећемо се финалном турниру Купа, полуфиналном дуелу са Извиђачем, у којем нема никаквих тајни. Играли смо три пута у седам дана, све је познато – рекао је Рађеновић.

На крају меча, рукометаши Борца паролом БОРАЦ ТО СМО СВИ! 25.05. позвали су све Бањалучане да испуне Градски стадион у пријатељској утакмици коју ће фудбалери Борца одиграти против Војводине и плаћањем улазнице од 5 и 10 марака финансијски помогну клубу.

 


(борац-спорт, фото: борац-спорт)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 19 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20261741 .