Подијели

Прес-конференција након Олимпика (Видео)

У синоћњем дербију 20. кола Премијер лиге БиХ фудбалери Борца су на Градском стадиону поражени од сарајевског Олимпика (0:1), те је на тај начин дошло до замјене позиција на табели, па је сада Олимпик пети, а Борац шести. На конференцији за новинаре након меча са Сарајлијама шеф стручног штаба Борца Владо Јагодић истакао је да је пораз од "вукова" дошао, по Борац, у најгорем тренутку.

- Пораз је апсолутно непланиран пред двомеч са Широким Бријегом који нам предстоји. У најави утакмице сам рекао да очекујем тешку утакмицу јер је Олимпик екипа која и код куће и на страни гаји свој стил игре. Такође сам знао да ће у једној оваквој утакмици нијансе да одлучују, односно да ће побиједити онај тим који буде мање гријешио. Ми смо, као и у Зеници, поново направили једну кардиналну грешку која је преломила утакмицу. Борац не смије да прими гол какав је примио против Олимпика, са друге стативе. Гости су у овом сусртету доказали свој квалитет и показали да су искуснија и спремнија екипа за овакве мечеве од наше младе екипе – рекао је Јагодић, нагласивши да му пораз од Олимпика јако тешко пада.

- Маштао сам да побједом над Олимпиком додатно дигнемо нашу младу екипу пред двомеч са Широким Бријегом. Видјели сте да је стартовала потпуно млада екипа, али је то клупски одабир и циљ, форсирање младих играча. Још више ми је жао што смо изгубили након што сам чуо какве су резултате оствариле остале екипе из врха табеле јер бисмо се побједом над Олимпиком, сходно тим резултатима, додатно прикључили самом врху табеле и растерећено путовали у Широки Бријег. Сада на Пецару морамо да идемо да останемо непоражени, а да ли ћемо у томе успјети, видјећемо. Честитао бих Олимпику и тренеру Варешановићу на побједи, гости су искористили једну нашу грешку, док ми, након примљеног поготка, нисмо успјели ништа да направимо. У игру сам увео другог нападача Кољића, потом и штопера "погурао" напријед, али је Олимпик осујетио сва наша настојања да стигнемо до гола.

На новинарско питање да ли размишља о промјени на голу након грешке Асмира Авдукића код поготка, Јагодић је одговорио:

- Не бих судио по том питању док не погледам снимак. Борац има два изузетно квалитетна голмана у која имам потпуно повјерење, Авдукић је бранио у првенству, Ружић у купу и оправдали су очекивања. Обојица равноправно конкуришу за тим и може да дође до промјене на голу, али Авдукић је голман који је толико пута спасио Борац и не бих га осуђивао након једне грешке – рекао је Јагодић, нагласивши на крају да не жели да коментарише ситуацију из 85. минута, када је капитен гостију Мухаремовић играо руком на ивици казненог простора.

- Не желим то да коментаришем, постоје људи који воде рачуна о томе, ту је и управа клуба, тако да ће се то сигурно анализирати. Борац није навикао да губи, ови момци нису навикли на то и плач играча у свлачионици довољно говори и ја их потпуно разумијем.

(борац-спорт)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 31 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20214356 .