Подијели

Прес-конференција пред Сарајево (Фото/Видео)

Фудбалери Борца имају сјајну шансу да након три године заиграју у полуфиналу Купа БиХ и додатно се приближе пласману на европску сцену. Изабраници Винка Мариновића сутра са почетком у 18:30 часова (директан пренос на ТВ Елта) на Градском стадиону, у реванш утакмици четвртфинала, дочекују актуелног освајача куп-такмичења, тим Сарајева, који су у првој утакмици одиграној на Кошеву савладали резултатом 1:2.

У међувремену су два тима одиграла и међусобну утакмицу 17. кола Премијер лиге, у којој су "црвено-плави" успјели да остану непоражени (0:0) и у Бањалуку се врате са једним бодом. Међутим, шеф стручног штаба Великана из Платонове Винко Мариновић на данашњој конференцији за новинаре упозорио је да ће бити изузетно тешко три пута у седам дана забиљежити позитиван резултат против тима какав на располагању има тренер Мехо Кодро.

- Период иза нас искористили смо да се одморимо и урадимо све оно што је било потребно да се екипа освјежи за једну овако важну утакмицу као што је дерби са Сарајевом с обзиром да смо са истим ривалом играли двије тешке утакмице, у којима смо остварили јако добре резултат. Морам поново да истакнем да је Сарајево изузетно квалитетна екипа, са великим бројем врхунских играча и биће нам јако тешко да изборимо пласман у полуфинале иако имамо активан резултат из првог меча. Не сумњам да ће играчи сутра да одиграју максимално ангажовано и борбено као што је био случај у претходним утакмицама а да ли ће то бити довољно, знаћемо сутра увече. Вјерујем да ће нас и публика подржати у настојањима да направимо изненађење и елиминишемо актуелног побједника Купа већ у четвртфиналу. Што се тиче састава, не могу да наступе Реџић и Дујаковић који су већ носили дресове других клубова у овом такмичењу, док је још непозната ситуација око Радиновића. Ипак, у глави већ имам тим који би сутра требало да истрчи на терен, а евентуалне недоумице ће данас бити ријешене – рекао је Мариновић.

Неизвјестан меч и велику борбу до посљедње секунда очекује и најбољи стријелац Борца у текућој сезони Јоцо Стокић, који у досадашњем току прољећног дијела сезоне није затресао мрежу ривала. Навијачи не би имали ништа против да се низ бег гола прекине већ сутра.

- Очекује нас изузетно тешка утакмица, можда и најзахтјевнија у досадашњем току сезоне. Без обзира што смо славили у првој утакмици, сматрам да је Сарајево и даље фаворит због великог броја квалитетних играча. Међутим, трудићемо се да задржимо стечену предност, а надам се да ће и навијачи препознати сав труд који смо уложили у постизање досадашњих резултата и да ће у што већем броју доћи на Градски стадион – рекао је Стокић.

Главни судија меча је Бишћанин Един Јакуповић, а цијене улазиница су 2 КМ (исток), 4 КМ (запад) и 7 КМ (VIP). Најављен је и долазак 150 навијача Сарајева.

 

(борац-спорт, фото/видео: борац-спорт)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 40 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20260219 .