Подијели

Прес-конференција пред Младост (Фото/Видео)

Првенствена пауза је готова, од сутра креће прољећна борба за премијерлигашке бодове! Фудбалери Борца сутра на старту прољећне полусезоне, односно у 16. колу Премијер лиге, дочекују на Градском стадиону (17:30 часова) екипу Младости из Велике Обарске, која се након првог дијела шампионата налази на посљедњем мјесту са 9 бодова.

Екипа из Велике Обарске тријумфовала је у посљедња два међусобна дуела. Први пут 1. марта 2014. године, на старту прољећног дијела, када су гости голом Анела Рамића из 90. минута стигли до цијелог плијена и шокирали Градски стадион, а други пут 2. августа 2014. године, у премијерном мечу текуће сезоне, у којем су изабраници тадашњег шефа стручног штаба Душана Јеврића головима Немање Дабића савладали Борац и стигли до прве од двије побједе у протеклој полусезони.

На данашњој конференцији за новинаре, првој у 2015. години, шеф стручног штаба Борца Винко Мариновић истакао је да има пуно повјерење у екипу да ће сутра, против посљедњепласираног тима на табели, направити добар резултат.

- Вјерујем у ове младе момке и сигуран сам да ће их и публика "погурати" ка добром резултату. У госте нам долази Младост, од које смо поражени на старту првенства, али то сигурно није исти тим који нас је надиграо у првом колу у Бијељини јер је дошло до великих промјена у играчком кадру Младости током зимске паузе. Нама ће сутра сигурно недостајати Владан Грујић и Милош Жеравица који због жутих, односно црвеног картона немају право наступа, али сам убијеђен да ће момци који ће их мијењати, али и остатак тима, оправдати моје повјерење и стићи до побједе која би нам много значила пред наставак изузетно захтјевне прољећне полусезоне – истакао је Мариновић.

Говорећи о амбицијама и жељама за наредну полусезону, Борчев стратег истакао је да је најважније да се у наредном периоду афирмишу млади играчи који су доведени, али и они који су из јуниорског тима прикључени првом тиму.

- Тим је знатно подмлађен, првом тиму је прикључено пет фудбалера из јуниорског погона и циљ је да се они афирмишу и докажу, како би у будућности, па већ и од сљедеће сезоне, били и носиоци Борчеве игре. И даље имамо шансу за пласман у европска такмичења јер смо стигли до четвртфинала Купа, а у Премијер лиги не заостајемо пуно за тимовима из самог врха табеле. Међутим, резултатски императив немамо – навео је Мариновић.

Иначе, поред најаве утакмице са екипом Младости, на данашњој конференцији за медије представљена су и три млада играча која ће у наредној полусезони носити Борчев дрес, а у питању су Ајдин Реџић, Елвир Кољић и Никола Дујаковић. Реџић је рођен 25. јануара 1997. године, а у редове Великана из Платонове стигао је из приједорског Рудара. Елвир Кољић рођен је 8. јула 1995. године, а прије Борчевог, носио је дрес Крупе, док је Никола Дујаковић рођен 27. јуна 1996. године, а прикључен је сениорском тиму из јуниорског погона.

Такође, треба додати и да је смањена цијена улазница за Борчеве утакмице, па је тако цијена карте за источну трибину 2 КМ, западну 4, док је улаз на сјеверну трибину бесплатан.

 

(борац-спорт, фото/видео: борац-спорт)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 37 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20214640 .