Подијели

Изјаве након прозивке (Видео)

Након прозивке фудбалера Борца, која је обављена јутрос у клупској свлачионици и којом су званично почеле припреме за прољећни дио сезоне, представницима медија обратили су се предсједник Управног одбора Драшко Илић, првотимац Александар Субић, те шеф стручног штаба Винко Мариновић.

- Наше амбиције су наставак стабилизације ФК Борац који се у прошлој полусезони борио са бројним недаћама и великим бројем пресуда које су доводиле у питање такмичење готово прије сваког кола. Поносно могу да истакнем да смо упркос свему одржали клуб без значајне помоћи било кога. Имали смо и трансфере који су допринијели бољем стању а и сада имамо интересовања за Борчеве фудбалере. Када бисмо размишљали само о такмичењу не бисмо се одрекли никога, али у циљу сзабилизације имаћемо сигурно и одлазака у надам се значајне и добре клубове, а Борац ће доћи до средстава којима ће мирно ући у прољећни дио првенства. Нема оптерећења за шефа стручног штаба и играче али надамо се добрим резултатима. Ту је и куп БиХ у којем се надамо да можемо остварити запажен резултат. Ја се надам, ако се то деси, да ћемо у том времену имати и интересе неких других људи, не само управе клуба која се сама носи са свим овим, надам се да ће то мотивисати и неке друге који ће се позабавити са професионалним клубовима који остваре такве резултате. Уз подршку нас који желимо да обезбиједимо услове да Борац игра у европским такмичењима, надам се да ћемо имати и подршку Града Бањалука и Владе РС и свих оних који живе овдје и привређују – рекао је Илић, који се осврнуо и на клупска дуговања.

- Борац нема препрека за такмичење. Имамо неколико пресуда бивших играча који нису имали разумијевања и тужили су свој клуб. Прошле године смо ријешили око 700 000 КМ таквих пресуда и дуговања и ништа не може да нас лимитира да се такмичимо. Овог тренутка сва та потраживања износе око 218 000 КМ, а ту имамо и патриоте Борца који имају разумијевања и с којима можемо направити и договор о репрограму, али имамо и оних играча који су остварили своју каријеру овдје и онда нас тужили. Надам се да ћемо их исплатити, али онда и затворити врата Борца таквим људима.

Александар Субић: Окупили смо се данас у добром расположењу. Сутра имамо љекарске прегледе, прекосутра тестирања и почињемо са тренинзима сљедеће седмице. Овдје ћемо бити двије седмице а онда идемо у Новиград на припреме. Било је понуда за прелазак у други клуб, али ништа од тога није било конкретно. За сада остајем ту, а ако буде понуда у договору с клубом договараћемо се око наставка сарадње или трансфера.

Винко Мариновић: Волио бих да као тренер што прије знам дефинитиван играчки кадар на који могу да рачунам. У наредних пар дана водиће се разговори, постоји и политика клуба и волио бих да врло брзо имам екипу. Вјероватно ће бити одлазака и долазака. Играчи су имали неке своје жеље и циљеве, видјећемо како ће се то договорити са клубом. Сигурно ће бити долазака али они ће зависити од одлазака, наравно да ћемо покривати на тим мјестима гдје неко оде. Клуб није у неким финансијским могућностима да би се могли нешто појачати према неким мојим жељама, али пратићемо клупску политику и правити екипу према задацима који је дао Управни одбор. Оптималан број играча је око 23 играча, толико би требало да иде на припреме.

(борац-спорт)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 21 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20214048 .