Подијели

Прес-конференција пред Црвену звезду (Видео)

Рукометаши Борца сутра ће у дворани Борик, са почетком у 20 часова, у хуманитарној утакмици снаге одмјерити са петопласираним тимом Суперлиге Србије, београдском  Црвеном звездом. Сав приход од продаје улазница за овај меч биће уплаћен за лијечење Далибора Јокића из Трна, који болује од карцинома плућа, те седмомјесечног Ненадa Јокића из Братунца, који је рођен без једњака и храни се путем катетера.

Више детаља о овој утакмици данас су на конференцији за новинаре предочили члан Управног одбора РК Борац Владимир Бранковић, један од организатора утакмице Бојан Станчевић и глумац Градског позоришта Јазавац Љубиша Савановић.

- Замољени смо од стране навијача Црвене звезде, за коју навија и Далибор, да организујемо ову утакмицу и Борац је наравно пристао. Прије утакмица сениорских тимова два клуба, која почиње у 20 часова, на паркет дворане Борик ће изаћи јуниори Борца и Црвене звезде и одиграти ревијалну утакмицу. Након што меч сениорских екипа буде готов, рукометаши Црвене звезде ће своје дресове понудити на аукцијску продају, па ће и приход од продаје истих бити уплаћен за Далиборово и Ненадово лијечење – рекао је Бранковић.

Суорганизатор утакмице Бојан Станчевић истакао је да је, одмах чим се сазнало за ова два случаја, покренута иницијатива да се организује одређени спортски догађај, са којег би сав приход био уплаћен за Далиборово и Ненадово лијечење.

- Логично је било да прво ступимо у контакт са Рукометним клубом Борац јер је Бањалука првенствено град рукомета, а онда осталих спортова. Захвалио бих се ресторану Пастир и Сектор секјуритију, који су нам помогли у организацији утакмице, према њима нећемо сносити никакве трошкове, тако да комплетан приход иде Ненаду и Далибору. Већ је продато око 800 улазница и то у кафе баровима Спорт кафе и Сангрија, а уколико се деси да неко сутра остане без карте, сигурно је да неће остати пред двораном него ће моћи без проблема да присуствује утакмици да донира добровољни прилог испред дворане – рекао је Станчевић, нагласивши да ће у јануару бити организована још једна спортска манифестација, на којој би се прикупљао новац за лијечење Далибора и Ненада Јокића. Наиме, кошаркаши Борца би током првенствене паузе, која траје од 27. децембра до 17. јануара, снаге одмјерили са једним београдским клубом. По свему судећи, то би требало да буде трећепласирани тим лиге Србије, ФМП, који са клупе предводи Милан Гуровић, члан репрезентације Југославије која је 2002. године у Индијанаполису освојила титулу свјетског првака.

Бањалучки глумац Љубиша Савановић позвао је надлежне институције да много озбиљније приступе случајевима као што су Далиборов и Ненадов.

- Министарство здравља и остали надлежни морају, без обзира ко је на власти, да се знатно конструктивније позабаве овим проблемом јер није довољно да то чине само неформална удружења грађана. Градско позориште Јазавац се већ укључило у помоћ Далибору Јокићу одигравши три представе на којима је сакупљен новчани прилог, а овим путем бих се захвалио порталу Бука, који је реализовао једну представу и сакупио дио новца за лијечење Ненада Јокића – рекао је Савановић.

Цијена улазнице је 3 КМ.

(борац-спорт)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 24 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20214671 .