БОРЧЕВ ВРЕМЕПЛОВ: Пивоварна Лашко - Борац Нектар 62:61 (21. коло Goodyear лиге 2002-03)

Прва два периода у потпуности су припала домаћим играчима, да би се послије одмора ствар преокренула у корист Борац Нектара. У трећој и четвртој четвртини паркетом дворане у Цељу доминирали су кошаркаши из Бање Луке. Двије минуте прије краја имали су вођство од чак осам кошева. Тада су сви помислили да ће се Бањолучани кући вратити пјевајући. Ипак, залиха од осам поена овога пута није им била довољна да савладају тим Лашког и тако му се реванширају за пораз који су нанијели у њиховом "Борику".

Борац Нектар је имао посљедњи напад у овој утакмици, све је обећавало да ће Бањолучани ставити тачку на "и", те да ће се кући вратити са два бода у рукама. Међутим, до тада сјајном плејмејкеру Ненаду Пиштољевићу у најнезгоднијем тренутку задрхтала је рука. Био је непрецизан у шуту за два поена. Лопта није пронашла пут кроз мрежицу, што је био знак да играчи Лашког потрче један другом у загрљај и прославе освајање два бода у овом регионалном такмичењу.

Иако су Шћекић, Дамјановић и другови пружили добре партије, домаћи кошаркаши пронашли су рецепт и пут до побједе. Бањолучани су погнуте главе напустили терен у Цељу, жалећи за оним што су пропустили, а имали су за чим да жале.

ПИВОВАРНА ЛАШКО – БОРАЦ НЕКТАР 62:61 (18:15, 18:10, 15:22, 11:14)

судије: Даворин Накић (Хрватска), Тончи Анзуловић (Хрватска), Синиша Херцег (Хрватска).

ПИВОВАРНА ЛАШКО: Нечас, Милетич 9, Кучо 9, Дојчин 3, Мемчић, Кобале, Поповић, Бролих 7, Ламонт 2, Павич 11, Радуновић 4, Викс 17.

БОРАЦ НЕКТАР: Пиштољевић 3, Чубрило 2, Вујасиновић 4, Родић, Круз 6, Племић, Мијатовић, Шћекић 17, Којадиновић 8, Дамјановић 15, Благојевић 6.

(одломак из Годишњака Кошаркашког клуба Борац Нектар, аутори Лимун Папић и Татјана Папић-Џакула, 2003.)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Ко је на порталу?!

We have 35 guests online