БОРЧЕВ ВРЕМЕПЛОВ: Цибона - Борац Нектар 101:89 (18. коло Goodyear лиге 2002-03)

Цибона ВИП није Загреб! Кошаркашима Борац Нектара посрећило се гостовање против Загреба, када су остварили, по мишљењу многих, изненађујућу, али потпуно заслужену побједу у Јадранској лиги. Нема ништа теже у спорту играти против једног, а мислити на другог ривала. Иако их је очекивао дуел са Цибоном, Бањолучани су много више размишљали о предстојећем дуелу у лиги БиХ са Босном, који је одлучивао о учеснику Јадранске лиге за наредну сезону.

Знали су "пивари" кога имају за противника, па у мечу са Цибоном нису ни гајили неке велике амбиције. Жеља им је била да се представе у правом свјетлу, да што скупље продају своју кожу у дуелу који је, за домаћина, имао много већи значај.

Тренер Борац Нектара Драго Каралић имао је доста проблема. Није могао да рачуна на повријеђеног Владана Јоцовића, а потпуно "фит" нису били ни Борис Благојевић, односно Гојко Родић, који су се, ипак, појавили у тиму.

Почело је по нотама "цибоса". Од првог минута држали су игру у својим рукама, јасно су ставили до знања ривалу да нема шта да тражи у овом сусрет. И већ послије десет минута имали су десет кошева "форе" (30:20). Није вођство поколебало госте. Заиграли су знатно ангажованије, борбеније у одбрани, у нападу није било срљана и испуцавања, и то је дало резултат, јер су домаћини на полувријеме отишли са само осам кошева вишка (50:42).

Трећа четвртина је била доста изједначена, а добили су је гости, истина, минималним резултатом, 25:24. Међутим, све је то било недовољно, јер су домаћини имали константну предност од пет до десет кошева разлике, не дозвољавајући ривала да је опасније угрози.

У посљедњих десет минута Загрепчани нису дозволили никакво изненађење. Трачак наде за "пиваре" појавио се у финишу утакмице. Успјели су да смање вођство ривала на само шест кошева. Послије тајм-аута, кошаркаши Цибоне су поново узели све у своје руке, веома брзо се одлијепили и отишли на недостижних "плус 14".

Ако неког треба издвојити у редовима Борца, онда је то сјајни Круз, који је задао доста главобоље одбрани Цибоне, мада се ниједног тренутка не смије занемарити ни учинак Дамјановића. На крају рецимо: Цибона је много теже него што се очекивало освојила бодове, а Борац Нектар се представио у одличном издању.

ЦИБОНА – БОРАЦ НЕКТАР 101:89 (30:20, 20:22, 24:25, 27:22)

судије: Марко Вучковић (Словенија), Андреј Јелен (Словенија), Стојан Фишер (Словенија), делегат:  Младен Кошћак (Хрватска).

ЦИБОНА: Крунић, Кус 12, Римац 2, Красић 10, Пркачин 10, Мујезиновић 17, Планинић 4, Штимац 1, Манце 16, Мамић 23, Ружић 6, Алихоџић.

БОРАЦ НЕКТАР: Пиштољевић 4, Чубрило 5, Вујасиновић, Родић, Алексић 12, Круз 25, Племић, Мијатовић, Шћекић 12, Којадиновић 7, Дамјановић 21, Благојевић 3.

(одломак из Годишњака Кошаркашког клуба Борац Нектар, аутори Лимун Папић и Татјана Папић-Џакула, 2003.)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Ко је на порталу?!

We have 33 guests online