Подијели

Прес-конференција пред Витез (Фото/Видео)

Након репрезентативне паузе, фудбалери Борца поново се окрећу обавезама у Премијер лиги БиХ. У утакмици 11. кола, изабраници Винка Мариновића сутра (15 часова) излазе на мегдан Витезу, који је након лошег старта сезоне ухватио прикључак за екипама из средине табеле.

Витежани у првих пет утакмица новог шампионата нису тријумфовали, да би у наредних пет мечева уписали двије побједе, два неријешена резултата и један пораз. У међувремену је Хуснију Араповића на тренерској клупи замијенио бивши фудбалер Борца Анте Мише, који је предводио екипу Витеза и прошле године, у њиховој дебитантској сезони у Премијер лиги.

Борчеви фудбалери у сутрашњу утакмицу улазе под утиском јучерашњег дана, када су сазнали да су клубу одузета три бода због закашњеле исплате дуговања према бившем фудбалеру Борца Перици Станческом. Ипак, играчи и стручни штаб увјерени су да ће се дићи и изнад новонастале ситуације и наставити побједоносни низ у шампионату.

- Меч са Витезом представља својеврсну прекретницу јер смо успјели да вежемо четири побједе и уколико стигнемо и до пете, стекли бисмо реалне шансе да се до краја полусезоне боримо за сами врх табеле. Циљ, наравно, неће бити лако остварити јер Витез више није она екипа са старта првенства. Дошло је до промјене на клупи, стигао је бивши фудбалер Борца и Хајдука и велико фудбалско име Анте Мише, који је игри Витежана дао нову конотацију. Имамо великих кадровских проблема пред овај сусрет јер неће наступити Иван Костић због херпеса и пада имунитета и неће тренирати наредних десет дана, у тиму неће бити ни Небојше Рунића због црвеног картона у мечу Купа РС са Рударом, а данас ће докторска служба одлучити да ли ће моћи да нам помогну Владан Грујић и Петар Илић, који осјећају болове у препонама – рекао је помоћни тренер Борца Зоран Драгишић на данашњој конференцији за новинаре.

Уколико капитен Владан Грујић не буде у могућности да сутра помогне својим саиграчима, очекује се да га од првог минута замијени млади Угљеша Радиновић.

- Идемо у госте екипи која се подигла и играчки и резултатски у посљедњих неколико кола, тако да неће бити нимало лако стићи до побједе, која нам је циљ у овом мечу. Ипак, вјерујемо у себе и уколико сваки играч прикажe ону дозу борбености и ангажованости која нас је красила у посљедњих неколико утакмица, увјерен сам да ћемо се срећни и задовољни вратити у Бањалуку. Сигурно је да нас је пореметило одузимање три бода због клупских дуговања, али то ће у нама да пробуди још јачи инат да пружимо не 100 него 150 посто својих могућности да сутра побиједимо – навео је Радиновић.

На финансијско стање у клубу осврнуо се и први Мариновићев помоћник на Борчевој клупи.

- Дуг према Станческом, како ми је познато, датира из 2010. године. Тада нисам био у клубу, тако да не могу да о томе говорим и не би било прикладно и о томе би нешто више морали да кажу челници клуба из тог периода. Ја сам се у Борац вратио 16. јуна ове године и могу одговорно да тврдим да су све плате, хранарине, станарине... исплаћене закључно са данашњим даном. Не бих да улазим у оно што је било прије, али од када сам ја у клубу, обавезе према играчима, стручном штабу и Радној заједници се редовно измирују – рекао је Драгишић.

 

(борац-спорт, фото/видео: борац-спорт)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 24 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20212961 .