Подијели

Голић: Престати са малверзацијама ван терена! (Видео)

Након обраћања Игора Рађеновића и Срђана Тривунџе медијима пред утакмицу против Веспрема, присутним новинарима кратко се обратио и директор Небојша Голић, са темом која је била "начета" на претходној прес-конференцији - "игрицама" ван рукометног терена, усмјерених, према Голићевим ријечима, ка дестабилизацији једног од највећих спортских колектива у региону.

Осјећам потребу да се обратим јавности и представницима медија јер Рукометни савез БиХ већ дуже вријеме доноси одлуке на уштрб Рукометног клуба Борац. Такође, ово је прилика и да се обратим делегатима из Рукометног савеза Републике Српске који обављају функције у Извршном одбору РС БиХ и очекујем да клуб добије званичан позив да његови представници присуствују сједници Управног одбора РС РС, која ће, према мојим сазнањима, бити одржана у понедјељак како бисмо изнијели званичан став клуба по питању свих игрица које се врше са циљем Борчеве дестабилизације. Недопустиво је да се такво нешто ради клубу који достојно представља Бањалуку, Републику Српску и БиХ. Најважније је да делегатима РС РС поручим да на засједањима ИО РС БиХ у Сарајеву треба да заступају ставове клубове, да знају шта клубови желе, а не своје личне - рекао је Голић,поткријепивши своје ријечи конкретним примјерима.

- Прије два дана је одржана сједница ИО РС БиХ, на којој је донесена одлука да се укида Лига за првака, те да ће првопласирана екипа након 26 кола играти финале на три добијене утакмице против Борца, који се такмичи у Регионалној лиги. То је тотални апсурд и уколико желимо да рукомет у БиХ дигнемо на један виши ниво, онда се одлуке и прописи не смију мијењати сваке године или како коме одговара. Такође, речено ми је да поједини клубови не желе да играју Премијер лигу БиХ уколико Борац не буде наступао у њој, упоредо са такмичењем у Регионалној лиги. То ни у једној држави која има представника у SEHA лиги није обичај већ сваки клуб, након завршене лиге, укључује се у Лигу за првака своје земље. Исто тако, прошле године је Рукометни савез Републике Српске требало да добије организацију завршног турнира Купа БиХ, што се, свједоци смо, није догодило, односно протекле три године смотра се одржавала у Федерацији БиХ: у Горажду, Љубушком па Чапљини. Питам се: зашто подилазити некоме? Да ли Рукометни савез Републике Српске има свој став, у договору са клубовима и њиховим ставовима? Доста је малверзација и игрица и због тога желим да заједно са предсједником клуба будем на састанку Управног одбора РС РС – јасан је Голић.

(борац-спорт, фото/видео: борац-спорт)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 30 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20254395 .