Подијели

Мариновић: Одласци највећи проблем (Видео)

Експедиција Фудбалског клуба Борац протеклог викенда вратила се са мини-припрема у Мркоњић Граду, гдје су одиграли тест-утакмицу против Истре и славили резултатом 1:0. По повратку из Мркоњић Града "црвено-плави" су добили дан одмора, након чега се са припремама наставља у Бањалуци. У интервјуу за наш портал шеф стручног штаба Великана из Платонове Винко Мариновић изразио је задовољство урађеним како у Мркоњић Граду, тако и и склопу првог дијела припрема у Крању.

- Могу да будем задовољан учинком свих играча, како у Словенији, тако и у Мркоњић Граду, али нам у овом тренутку велики проблем представљају одласци. Харис Ханџић нас је већ напустио, вјероватно ће то учинити и Александар Радуловић, тако да морамо у што краћем року да се појачамо, првенствено у нападачкој линији – рекао је Мариновић на почетку разговора.

На тренинзима Великана из Платонове присутан је немали број младих играча, који вриједно тренирају под будним оком Винка Мариновића и Зорана Драгишића.

- Имамо велики број младих играча, пратимо њихов рад, а гледаћемо на њих у складу са довођењем појачања. Мислим да момци имају потенцијал, али остаје да се види колико је то у овом тренутку довољан за клуб какав је Борац. Ако не задовоље, биће послати на каљење у Прву лигу Републике Српске и враћани назад у Борац уколико се докажу у мањим срединама. Овим младићима, који не успију сада да се наметну, најважније је да играју, али о том-потом, све зависи од довођења појачања – наставио је Мариновић.

У досадашњем току припрема "црвено-плави" су одиграли двије тест-утакмице и у обје тријумфовали. Прво је у Крању савладан словеначки трећелигаш Зарица резултатом 7:2, док је у Мркоњић Граду поражена Истра резултатом 1:0. Према Мариновићевим ријечима, поједини контролни сусрети у наставку припрема већ су заказани.

- У суботу би требало да одиграмо једну контролну утакмицу у Љубљани, с тим да ривал још није познат. Договорен је и сусрет са Интером из Запрешића, планирано је да снаге одмјеримо и са Маестралом из Јајца, док још увијек тражимо ривала за генералну пробу – рекао је Мариновић.

Пред полазак на мини-припреме у Словенији, први Мариновићев помоћник Зоран Драгишић није желио конкретније да прича о амбицијама клуба у наредној сезони. Нешто више по том питању, након Крања и Мркоњић Града, није могао да каже ни Мариновић јер "све зависи од појачања".

- Тешко је говорити о амбицијама када нас је напустило 70 посто екипе из прошле такмичарске сезоне. Док не комплетирамо играчки кадар, не можемо конкретније говорити о резултатским циљевима. Са подмлађеном екипом желимо да се боримо за врх Премијер лиге, али са друге стране имамо и јако тежак распоред утакмица у јесењем дијелу сезоне. Међутим, и поред свега, оптимиста сам и надам се најбољем, односно вјерујем да ћемо саставити екипу која ће максимално одговорити задацима у свакој утакмици – рекао је Борчев стратег.

Као појачање у нападачкој линији претходних дана се спомињао бивши играч Борца Саша Кајкут и његов долазак у редове Великана из Платонове, према Мариновићевим ријечима, врло је могућ.

- Саша је у разговорима са клубом, али и даље чека инострани ангажман. Ипак, уколико не успије наћи клуб, мислим да постоје велике шансе да обуче дрес Борца – закључио је Мариновић.

(борац-спорт)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 38 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20250983 .