Подијели

Прес-конференција пред полазак у Словенију (Фото/Видео)

Фудбалери Борца од данас па до суботе (28. јун) боравиће у Крању на мини-припремама, у склопу којих ће обавити четири тренинга и одиграти контролну утакмицу са чланом треће лиге Словеније, Зарицом. Тим поводом данас је у Трофејној сали на Градском стадиону одржана конференција за новинаре, на којој су се присутнима обратили помоћни тренер Зоран Драгишић и фудбалер који је овог љета стигао у редове Борца Борислав Пилиповић.

- Одлучили смо да са припремама за наредну сезону кренемо раније јер имамо велики број младих играча у саставу и жељели смо да имамо више времена да се увјеримо у њихове могућности. Планирано је да у Крању одиграмо једну утакмицу, али не са Триглавом, који је члан словеначког елитног ранга, већ са нижелигашем Зарицом. Након повратка из Словеније, у понедјељак нас очекује полазак на други дио припрема у Мркоњић Град, а већ сљедеће сриједе или четвртка очекује нас контролна утакмица са далеко јачим ривалом, хрватским прволигашем Истром. Утакмица би требало да буде одиграна у Мркоњић Граду, али постоји шанса да са хрватским клубом снаге одмјеримо и на Купресу – истакао је Драгишић.

На припреме у Словенију путују 22 играча (2 голмана и 20 играча), а на списку путника нема нападача Хариса Ханџића, који је на проби у руском клубу Уфа, који ће се наредне сезоне такмичити у елитном рангу тамошњег фудбала.

- Харис Ханџић је отпутовао у Русији на пробу и од исхода пробе зависи да ли ћемо доводити још неког играча када је у питању напад. Уколико Харис задовољи и потпише уговор са Русима, тражићемо још једно рјешење поред Стокића, а уколико се деси да остане, напад ћемо базирати на њима двојици – рекао је Драгишић.

Први помоћник Винка Мариновића на клупи Великана из Платонове није желио да конкретније прича о клупским амбицијама у наредној такмичарској сезони.

- Ниједан клуб, па тако ни Борац, не смије у такмичење да уђе без јасних норматива. Међутим, о томе је још рано говорити, а нешто конкретније по том питању моћи ћемо да кажемо тек након првог дијела припрема. Тада ћемо имати јаснију слику око играча и њихових могућности – нагласио је Драгишић.

Новопридошли лијеви бек Борислав Пилиповић истакао је да једва чека почетак сезоне и прву премијерлигашку утакмицу.

- Као прво, захвалио бих се челницима клуба који су ми понудили да се након неколико сезона вратим у Борац и даћу све од себе да повјерење и оправдам. Сваки играч који обуче дрес Борца има обавезу према граду и навијачима да покаже да с правом носи тај дрес и жељно ишчекујем прву утакмицу, да покажемо колико можемо – рекао је Пилиповић.

 

(борац-спорт)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 23 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20213744 .