Подијели

Борац одбранио трофеј!

Блажевић јунак финала!

Рукометаши Борца одбранили су трофеј Купа БиХ освојен прошле године у Чапљини. У сезони 2013-14 завршница је одиграна у Љубушком, учествовали су Борац, Извиђач, Босна и Коњух, а изабраници Јанија Чопа још једном су доказали да су у овом тренутку најбоља екипа у БиХ. Тако су "црвено-плави" стигли до четвртог трофеја у Купу БиХ у клупској историји. Подсјетимо, први је освојен 2007. године у Бањалуци, други четири године касније, поново на домаћем паркету, а трећи прошле године, како рекосмо, у Чапљини.

Иначе, успјех у овосезонском издању Купа још је већи ако се зна да су у граду на Врбасу због повреда остали Мирко Микић и Игор Рађеновић, а да су ровити били Бранислав Обрадовић, Немања Безбрадица, Горан Тркуља и Никола Тешић. Међутим, сви из споменуте четворке данас су заиграли у финалном мечу и дали велики допринос у освајању куп-такмичења.

Апсолутни јунак финала је голман Борца Марио Блажевић, који је данас зауставио 19 покушаја домаће екипе. Два тренутка посебно се издвајају – при резултату 18:20 Борац је остао са само четири играча на терену, након што су на два минута искључени Горан Тркуља и Никола Тешић. Домаћи су градили напад, послали лопту на лијево крило, али је сјајно интервенисао Блажевић. Други моменат на који стављамо акценат је при резултату 22:24, на уласку у посљедњи минут, када су играчи Дарија Микулића имали напад за -1, међутим поново је на сцену ступио Блажевић и омогућио свом тиму мирнију завршницу.

Иначе, прво полувријеме завршено је резултатом 9:13, а у уводним минутима другог дијела Извићап прави серију 3:0 и смањује заостатак на само један гол. Први гол у другом полувремену за Борац постигао је Марко Ћеранић, убрзо је било и +3, а 7-8 минута прије краја поново максималних +4 (20:24). Домаћи су поново запријетили, постигли два гола за -2 и имали напад за 23:24, али како смо већ рекли, такав сценарио спријечио је Блажевић.

Што се тиче осталих појединаца, треба истаћи Немању Безбрадицу са осам голова, док је Ратко Николић постигао 7.

До краја сезоне Борац очекује још и утакмица против зеничког Челика, у оквиру посљедњег кола Лиге за првака. У том сусрету, који се игра у сриједу, Борцу одговара само побједа како би одбранио шампионску титулу, без обзира на то шта ће учинити Коњух на гостовању у Сарајеву екипи Босне.

(борац-спорт)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 23 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20248800 .