Подијели

РК Борац: Саопштење за јавност

Рукометни клуб Босна, након утакмице петог кола Лиге за првака БиХ против Борца, изнио је доста притужби како на дијељење правде Бориса Шаторџије и Саше Панџића, тако и на понашање званичног спикера који је, како наводе, скандалозно и националистички позивао публику на навијање. Тим поводом Рукометни клуб Борац издао је саопштење за јавност које Вам у цјелости доносимо.

Посљедња дешавања и атаци на РК Борац, као и на рукометни спорт уопште обавезују нас да изађемо у јавност, изнесемо чињенице и одговоримо на ове подле и јефтине нападе, који се подмећу јавности Босне и Херцеговине.

Јасно нам је одувијек да је РК Борац трн у оку свима, јер ипак је то најтрофејнији колектив на овим просторима и спортски је пожељети да га се свргне са трона али фер и коректном борбом на терену 20x40. Нажалост данас смо свједоци неке сасвим нове борбе, борбе неких појединаца и анонимуса који другачије не могу да дођу до изражаја, већ сплеткарењем и измишљањем разних афера, које за циљ имају да дестабилизују РК Борац, а оправдано сумњамо да би најсрећнији били када би се наш колектив угасио.

Да кренемо редом, пошто се наши "Пријатељи" буне на регуларност такмичења:

КУП БиХ:

Код нас у рукометном спорту БиХ, договор је да се Куп једне године организује у Федерацији па затим у РС.

- 2012. године завршни турнир играо се у Горажду (ФБиХ),

- 2013. године завршни турнир играо се у Чапљини (Херцег Босна).

Наравно не треба ни спомињати да је РК Борац поштовао договор, и није имао никакве примједбе. На ред долази 2014. година, и одједном се занемарује досадашња процедура те РК Борац остаје без организације завршнице овог такмичења.

Ми смо имали чврсто обећање генералног секретара, да ту нема дилеме и да је све јасно, али ето десило се "неко чудо" па су се морале извлачити куглице. Наравно да то није могло проћи без подршке неких људи из РСРС и опет је Борац остао кратких рукава. Да имамо заштиту од матичног савеза РС наравно да се не би ни приступило извлачењу, али ето нажалост ситни и лични интереси су и овај пут побиједили спорт.

ЛИГА ЗА ПРВАКА БиХ:

Ситуација слична као и у Купу. Код извлачења бројева које ће носити клубови у Лиги за првака БиХ, по свим правилима Рукометни клуб Борац је као првак државе морао носити број 1, али домишљати људи из Савеза се сјете да и ту треба да се извлаче куглице и наравно сви знамо како се жријеб завршио. Ко се бар мало разумије у спорт, зна да смо овде драстично оштећени, и на крају је видљиво по распореду утакмица коме је све ово ишло у прилог и за кога се ради.

Нашу прву утакмицу у Живиницама нисмо хтјели коментарисати, пружили смо руку домаћину и честитали, као што смо стриктно забранили да се дају негативни коментари у јавности на организацију и суђење те утакмице. То је утакмица гдје се полажу испити, а екипа Коњуха је пала на првом. Наши играчи константно су били пљувани са трибина, и полијевани водом те нам се због тога повриједио и најбољи играч Обрадовић.

Образложење домаћина је било да дворана пропушта воду, а вани је било 30 степени. Нећемо ићи даље, сами су тражили да се утакмице прегледају и ми се у потпуности слажемо, наравно и да се пошаљу у EHF. Постављамо питање РК Коњух зашто нису послали снимке у EHF него само обмањују јавност, и у великој мјери управо они и екипа РК Босна Сарајево чине погрешне кораке, а посљедњим изјавама слободно можемо рећи дестабилизацији свега онога што заједнички стварамо. Постоји мноштво друштвених мрежа и јавних сервиса, те су данас непровјерене информације лако доступне читавом свијету и због тога треба све наводе и изјаве одговорних добро провјерити и ако нису тачни најоштрије санкционисати.

Да се осврнемо и на прву утакмицу са Босном, у којој смо побиједили, и опет нисмо имали замјерки, али наравно да их је било, као и увијек. Нама су њихови службени представници који сједе на клупи пријетили да живи нећемо изаћи из Скендерије. Јесмо ли ми то негдје споменули можда? То је њихова "величина" и ми наравно да се не желимо бавити са тим стварима.

Утакмица у Бањалуци је имала свој ток. Ми смо због важности одиграли почетак под притиском, али како је вријеме одмицало успјели смо преокренути у своју корист. Помоћни тренер Босне је у неколико наврата гестикулирао и упућивао непристојне ријечи према Небојши Голићу, желећи да га испровоцира у чему је дјелимично и успио.

Сувишно је говорити ко је породица Голић у свијету спорта, а поготово код нас. Ми само не разумијемо онолике силне оптужбе и лажи које они упућују према свом бившем члану, који је оставио велики траг и у Босни. Наравно да себи није смио дозволити да буде испровоциран, али као млад, прије свега велики спортиста и поштен момак био је запрепашћен понашањем и провоцирањем својих дојучерашњих колега.

Такође екипа РК Босна се жали на суђење и делегата. Прво док се неосновани приговори и блаћење службених лица по медијима не буде оштро кажњавало, тога ће бити све више и више.

Ево кренимо од наше утакмице. Нека се пошаље свим могућим контролорима, па да се види шта се дешавало. РК Босна то неће учинити сигурно, јер ипак они знају да је све било у фер борби. Делегатима се такође приговара што је смијешно. Па не игра делегат утакмицу. Очигледно да господа или не знају или се праве луди, око улоге значења делегата и за шта је он задужен.

Само још да се запитамо зашто РК Босна износи оволико неистина, и зашто им толико смета овај ЗАСЛУЖЕН пораз, кад нису имали шта да изгубе осим евентуалне награде од својих "пријатеља".

СПИКЕР УТАКМИЦЕ је посебна прича и ми као домаћини смо незадовољни и изненађени његовим понашањем и сигурно више неће бити спикер Борца на нашим утакмицама.

Прије тога ћемо се осврнути на како наши ПРИЈАТЕЉИ кажу позив на линч. Не желећи да га правдамо, али је опасно од челника РК Босна изјављивати да је рекао "хватајте их живе". То је апсолутна лаж, која може имати несагледиве посљедице и то челници Босне користе као свој адут, а заправо би требали сносити велике посљедице, јер сви познаваоци спорта знају за ријеч УХВАТИО ЖИВУ, што се и односило на нашег голмана који је тако спријечио један шут, а спикер несмотрено прокоментарисао ЖИВА што се наравно односило на ЛОПТУ.

Послије свега овога наравно да и код нас постоји одређен страх какве је то изазвало реакције у остатку државе. Ми једино имамо срећу што посљедње коло играмо у спортском граду и са нашим спортским пријатељима из Зенице са којима никада нисмо имали ни најмањих несугласица, али се оправдано питамо колике ћемо посљедице трпити у будућности, због људи који очигледно немају везе са спортом, већ искључиво само са споредним стварима.

Истина права је да су се сви душебрижници надали, да ће Борац поклекнути пред највећим проблемима од оснивања, и наравно видјети некога другог на трону. Е па господо БОРАЦ није градио своје име и резултате само финансијским инјекцијама или још горе неким сплеткама. Ова институција је изњедрила много више од самих спортиста. Изњедрила је нешто што ријетко која школа има у свијету, а на томе нам можете само завидјети. Пред собом имате још једну генерацију момака који су положили не само играчки већ и животни испит из културе и понашања. Ти момци су главни кривци што су вам се снови распршили и до задњег стрепите да ће вам ваши унапријед сковани планови пропасти. Ми ћемо се и даље бавити само спортом и искључиво спортом и свакоме ко нас надигра спортски честитати, а вама драги наши предстоји дугачак пут и тешки испити и наравно ваше жеље нас само чине јачим.

Рукометни клуб Борац m:tel

(борац-спорт)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 36 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20247315 .