Подијели

Прес-конференција пред Вележ (Фото/Видео)

22. коло Премијер лиге БиХ доноси дерби старих ривала: бањалучког Борца и мостарског Вележа. Амбиције нашег тима у овом мечу су јасне: освојити три бода и остати у трци за пласман на европску сцену, међутим тај циљ неће бити нимало лако остварити.

"Рођени", за које играју некадашњи фудбалери Великана из Платонове Дарко Малетић и Дејан Рашевић, нису примили погодак на посљедњих пет гостујућих утакмица. Посљедњи пут Мостарци су на гостовању вадили лопту из своје мреже 26. октобра 2013. године, када их је савладао Жељезничар резултатом 1:0. Након тога Зрињски, Славија, Леотар и Олимпик у лиги, те Челик у Купу, нису нашли пут до гола Вележа.

- Чињеница је да Вележ игра одлично на гостовањима, а то је екипа која има можда и најбољи контранапад у лиги, тако да, уколико желимо да славимо побједу, морамо да неутралишемо њихове бочне и офанзивне везне играче. Такође, приступ утакмици мора да буде исти као прошле суботе у Бијељини, када смо савладали Радник, а никако онакав какав смо имали на премијери. Евидентно је да се екипа диже, стање терена се полако поправља што одговара нашој пас-игри и вјерујем да ћемо, уз подршку са трибина, доћи до побједе над Мостарцима и прекинути неугодан низ без домаће побједе у другом дијелу лиге – рекао је шеф стручног штаба Драган Јовић на данашњој конференцији за новинаре.

Подсјетимо, ако би се гледало других 15 кола првенства, Борац још увијек нема побједу на домаћем терену, а није постигао чак ни погодак: у 16. колу против Челика је било 0:0, у 18. против Олимпика 0:1, док је исти резултат забиљежен и у 20. колу против Младости.

У прекид непријатног низа увјерени су и стријелци голова у прошлом колу против Радника, Петар Кунић и Милош Марковић.

- Као што је и тренер рекао, приступ утакмици мора да буде исти ономе какав је био у прошлој првенственој рунди јер имамо квалитет да уз прави приступ побиједимо сваког противника у лиги. Знамо за њихов одличан низ на гостујућим теренима без примљеног гола, али вјерујем да ћемо ми бити та екипа која ће то прекинути и на крају доћи до важних бодова – поручио је Кунић.

- У Борац сам стигао из лиге Србије, тако да нисам био пуно ни упознат са квалитетима Вележа, међутим у припреми утакмице шеф нам је преко снимака показао одређене ствари на које треба да обратимо пажњу. Имамо квалитет за пласман на европску сцену, никога се не бојимо, али свакога респектујемо и, како су већ рекли Кунић и тренер Јовић, уз прави приступ сутра не би требало да имамо проблема – истакао је Марковић.

Иначе, за Борац сутра неће наступити Младен Жижовић и Дарко Ђајић због три жута картона, због црвеног картона из прошлог кола паузира Федор Предраговић, док се у комбинцију за тим враћа Александар Радуловић. Утакмица између Борца и Вележа биће директно преношена на Арени спорт 1, а главни судија је Томислав Чуић из Томиславграда.

 

(борац-спорт, фото/видео: борац-спорт)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 46 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20261884 .