Подијели

Прес-конференција након Татрана (Видео)

На конференцији за новинаре након утакмице између Борац m:tel-а и Татрана присутнима су се обратили тренер Петер Хаталчик и средњи бек Жарко Пејовић из редова Татрана, док су своје виђење меча из Борца дали први тренер Јани Чоп и лијево крило Мирко Микић.

- Честитам екипи Борца на веома доброј партији и као и много пута до сада, показало се да Борац пружа квалитетне партије против екипа које су фаворити. Утакмицу смо почели јако лоше, што је Борац као искусна екипа, ношена подршком са трибина, успјела да искористи. Касније смо се пробудили, дошли до наше игре и било је лакше доћи до побједе. У другом полувремену смо заиграли одбрану 5-1, што нам је донијело неколико лаких голова из контри и полуконтри, док смо крајем меча поновили неке грешке из првог дијела, те смо разбранили њиховог голмана који је погурао читав тим напријед. Срећан сам што смо тријумфовали на врућем терену какав је Бањалука и настављамо даље ка првом мјесту у лиги – рекао је тренер гостију Хаталчик.

- Знали смо да екипа Борца пружа добре партије на домаћем терену и да је тешко однијети бодове из Бањалуке. Када смо почели да играмо своју препознатљиву игру, стигли смо до предности, а на крају и побједе. До краја лиге нас очекују још двије утакмице у које морамо да уђемо доста концентрисаније јер  је познато да на завршном турниру први након првог дијела сезоне игра са четвртим, а други са трећим, и покушаћемо да избјегнемо Загреб или Вардар у полуфиналу. Не кажем да је Мешков лошија екипа, али једноставно Вардар и Загреб имају много више искуства у игрању завршних турнира. Честитам Борцу на доброј партији, захваљујем се и публици што је у оволиком броју дошла да испрати овај меч, а играчима и тренеру Борца желим да освоје првенство БиХ, које је њихов примарни циљ – истакао је Пејовић.

Према ријечима тренера наше екипе Јанија Чопа, управо "тотални рукомет" са брзим контрама и полуконтрама који гаје Словаци био је превага на страну гостију у синоћњој утакмици.

- Ко се имало разумије у рукомет, може да схвати и види да је управо таква игра ријешила питање побједника. Међутим, честитам својим играчима на великој борбености и залагању против бројнијег и спремнијег ривала, који је ротирао играче свих 60 минута. И поред нашег дефицита, били смо у резултатском егалу већим дијелом утакмице и могу само да кажем да "скидам капу" својим играчима и надам се да ћемо успјети да издржимо ову тешку ситуацију у којој се налазимо и да касније скупимо редове и припремимо се за завршницу лиге БиХ – рекао је Чоп, који се осврнуо и на одређене грешке које играчи праве током меча.

- У ситуацијама кад је играч уморан прво долази до пада кисеоника у мозгу, те прво долази до "умора у глави", а тек касније до умора тијела, и резултат свега је доста грешака током утакмице. Доста причамо о томе, анализирамо, коментаришемо, али је природу тешко побиједити. Вјерујем да и публика препознаје да грешке које играчи праве нису резултат неког безвољног уласка у утакмице, већ управо умора – истакао је Чоп.

Наредну утакмицу у лиги Борац игра сутра у Борику (20 часова) против скопског Вардара.

- Рекао сам у најави утакмице са Татраном да су Словаци екипа која се најбоље познаје и која је дуго на окупу. Са друге стране, наш наредни ривал, Вардар, има највише квалитетних играча. Међутим, важан је моменат у којем овакве екипе гостују у Газпром Јужни ток лиги јер послије њихових великих побједа у Лиги шампиона, окрећу се мечевима у овој лиги и неријетко губе утакмице. Таквим екипама је у овом тренутку европско такмичење приоритет и свјесно одмарају играче за такве утакмице – нагласио је Борчев тренер.

Лијево крило Мирко Микић захвалио се публици на подршци, али још једном поновио шта екипи недостаје.

- Мислим да је свима јасно и то се види: недостају нам тренинзи и рад са лоптом. Међутим, најзанимљивије од свега је што и у оваквом стању успијевамо да парирамо екипама, а дошли смо и до побједе над Партизаном, у можда нашој најбољој утакици у посљедње двије године. Надамо се да ће се ситуација у клубу ријешити и да ћемо ускоро почети са тренинзима. Хвала публици која нас је бодрила у овој утакмици и надам се да им је наша добра партија против Татрана довољан позив да испуне дворану и против Вардара – рекао је Микић.

(борац-спорт)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 18 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20260783 .