Подијели

Прес-конференција пред Татран (Видео)

Рукометаши Борац m:tel-а у недјељу са почетком у 18 часова, у Спортској дворани Борик, у утакмици 16. кола Газпром Јужни ток лиге дочекују састав Татрана из Прешова, који је један од главних фаворита за освајање трећег издања регионалног рукометног такмичења.

- Сви знамо о каквој се екипи ради и ко нам долази у госте. Екипа Татрана је велики фаворит у овој утакмици и највјероватније ће на завршни турнир отићи као првопласирана екипа након регуларног дијела. Дуго су на окупу, а гаје тзв. тотални рукомет, са брзим центром, доста контранапада, што нама у овом тренутку, због мањка тренинга и играчког дефицита не одговара. Томе у прилог иде и утакмица против Мешкова, гдје се види да смо на постављену одбрану бољи од Бјелоруса за 5-6 голова, а да су нас побиједили трком. Када кажем играчки дефицит, ту мислим на то да немам могућност ротације играча на утакмици, а да квалитет игре остане исти. Показала је то и утакмица против Загреба, у којој смо у једном тренутку били у резултатској предности, али сам био приморан да одморим одређене играче и ту је квалитет наше игре пао, што је Загреб искористио и тријумфовао – рекао је први тренер Борца Јани Чоп на данашњој конференцији за новинаре.

Поред дуела са Татраном, Борац ће до краја Газпром Јужни ток лиге одиграти још и мечеве са Вардаром и Војводином, који ће на неки начин послужити као уигравање и припрема за најважнији дио сезоне – Лигу 4 за првака БиХ, у којој ће, према Чоповим ријечима, играти најспремнији рукометаши.

У појединим мечевима Регионалне лиге, па и у споменутој утакмици са Загребом, резултат је испаштао због ротације играча. У разговору са момцима рекао сам да нас очекује серија утакмица, у којој ћемо и даље често ротирати, како се они најискуснији не би повриједили и како би били одморни за оно што нас очекује након Газпром Јужни ток лиге, а то је лига за првака БиХ, која нам је у овом тренутку примарна – јасан је Чоп.

Кружни нападач Борца Горан Тркуља, попут тренера Чопа, истиче да је словачка екипа велики фаворит, али вјерује у подршку са трибина и нада се изненађењу.

- Када се све узме у обзир, и мањак тренинга, и квалитет екипе, јасно је да је Татран велики фаворит у утакмици у недјељу. Међутим, надамо се да уз подршку са трибина, те нашу добру партију, можемо до подвига – рекао је Тркуља.

(борац-спорт)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 36 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20247135 .